logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový trend v pracovních benefitech

Společnost Central Group zavedla pro zájemce z řad zaměstnanců čtyřdenní pracovní týden s volným pátkem a další nadstandardní benefity umožňující lépe skloubit osobní a pracovní život.

Razí tak trendy populární zejména v zahraničí, které nejsou na domácím trhu tolik obvyklé. Největší český rezidenční stavitel, který stále roste a nabírá v nové vlně další pracovníky, si také dlouhodobě zakládá na transparentním a nediskriminačním systému odměňování zaměstnanců.

Benefity jsou pro mnohé uchazeče o práci důležitým faktorem při zvažování pracovní nabídky. Podle řady studií také vychází, že velká část zaměstnanců by dala přednost dodatečným benefitům před zvýšením platu.

Benefity umožňují skloubit osobní a pracovní život

Zaměstnanci Central Group mají dlouhodobě možnost využívat pružnou pracovní dobu. Ta je od nového roku ještě rozšířena na příchod na pracoviště mezi sedmou a devátou ranní a odchod mezi šestnáctou a devatenáctou hodinou odpoledne. Pátky jsou zkrácené s povinností být na pracovišti mezi 9:00 a 13:30.

Největší změnu v HR strategii nicméně od nového roku v Central Group představuje možnost využít čtyřdenní pracovní týden s volnými pátky. V praxi takové zkrácení pracovního úvazku představuje delší pracovní dobu v pondělí až čtvrtek, konkrétně práci v těchto dnech devět hodin denně s přestávkou na půl hodiny. Pracovní úvazek i mzda se v takovém případě krátí o 15 %. Zaměstnanci tak mají možnost například více času trávit s dětmi či využít prodloužené víkendy na cestování.

Velká firma s rodinným prostředím

Společnost Central Group za 28 let své existence vyrostla z malé firmy o několika zaměstnancích do velké developerské společnosti o třech stovkách zaměstnanců s rozvětvenou, ale plochou organizační strukturou. Zaměstnanci tak nejsou podřízeni několika vedoucím, dává jim to větší samostatnost v jejich každodenních pracovních činnostech a firmě toto nastavení umožňuje pružnější rozhodování.

Více informací


CENTRAL GROUP a.s.
logo CENTRAL GROUP a.s.

Central Group je největším rezidenčním stavitelem v České republice. Za 30 let svého působení dokončil již na 200 rezidenčních projektů a prodal téměř 20.000 nových bytů, domů a parcel. V Praze vlastní kolem 1,5 milionu m2 brownfieldů a pozemků určených ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.