logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Obnovená školka v Hruškách

Děti se vrátí do školky, kterou zničilo tornádo. Podrobnější průzkumy prokázaly, že budova je v mnohem horším stavu, než se původně předpokládalo.

Ve středu 2.2. 2022 se do zrekonstruované budovy MŠ v obci Hrušky vrátí děti

Největší česká stavební firma Metrostav dokončila v obci Hrušky na Břeclavsku opravu mateřské školy, kterou v polovině loňského roku zasáhlo tornádo a krupobití.

Původně stavbaři zvažovali, že přes léto provedou jen nejnutnější havarijní zásahy tak, aby se školka mohla vrátit do provozu již v září. Podrobnější průzkumy však prokázaly, že budova je v mnohem horším stavu, než se předpokládalo, a proto bylo nutné upravit harmonogram. V rámci pomoci přispěla společnost Metrostav obci Hrušky také finančním darem 8,5 milionu určeným na odstraňování škod.

Přírodní živel poničil fasádu, rozbil okna a zdevastoval zahradu včetně herních prvků, pergoly a oplocení. Řádil také v interiéru – zničil sádrokartonové konstrukce, podlahy, dveře i další truhlářské prvky. Budova byla z poloviny vyplavená. „Kvůli tomu utrpěly zásah také rozvaděče, elektroinstalace a další rozvody, což z prvotního ohledání nebylo zřejmé. S ohledem na rozsah škod bylo velmi důležité, že jsme na stavbu nastoupili již týden po příchodu tornáda,“ řekl Zdeněk Mička, ředitel jihomoravského oblastního zastoupení společnosti Metrostav.


Stavbaři Metrostavu na začátku provedli vyčištění objektu a nezbytné bourací práce. Následně zrealizovali novou vazníkovou střechu včetně krytiny a hromosvodové soustavy, vyměnili okna a venkovní dveře a kompletně opravili fasádu. Také obnovili stržené příčky, podhledy a zničená podlahová souvrství. Součástí prací bylo mimo jiné i opětovné provedení rozvodů technického zařízení, omítek, obkladů, nášlapných vrstev podlah, vnitřních dveří a truhlářských prvků a generální úklid vnitřních prostor.

Přečtěte si také Žáci ze SŠ stavebních řemesel Brno-Bosonohy postavili střechu vodárny poničenou tornádem Přečíst článek
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.