logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Brno Airport Park se řadí mezi nejzelenější parky v ČR

Sázení stromů u Brno Airport Park, foto Accolade
Sázení stromů u Brno Airport Park, foto Accolade

Celý areál se pyšní vysokou úrovní hodnocení podle nejnovějších standardů BREEAM New Construction na úrovni Excellent.

Část areálu na brownfieldu, retence vody, zalesnění vybraných ploch

Brno Airport Park se rozkládá na celkové ploše 110 893 m2 a jde o unikátní víceúčelovou zónu, jejíž jednotlivé budovy jsou navrženy s cílem co nejnižšího dopadu na životní prostředí. Část areálu byla vybudována na brownfieldu. Při výstavbě se využilo až 90 % materiálu získaného z demolice původních objektů. V areálu je retenční nádrž, kolem parková úprava a uprostřed relaxační zóna s lavičkami pro zaměstnance. Na plochách zeleně bude postupně vysazeno přes 100 stromů s doplňujícími keři a půjde o mix listnatých dřevin a původních českých jehličnanů. Zalesnění vybraných ploch je již v procesu.

BREEAM New Construction na úrovni Excellent

Multimodální komplex vedle brněnského letiště, který společně připravili Letiště Brno a.s., patřící skupině Accolade, a developer Panattoni, je plně pronajatý. Celý areál se pyšní vysokou úrovní hodnocení podle nejnovějších standardů BREEAM New Construction na úrovni Excellent, čímž se řadí mezi nejzelenější parky v České republice, a je nejzelenějším parkem v Brně. Kromě skvělé strategické polohy u letiště Brno-Tuřany a dálnice D1 nabízí také výborné technologické vybavení pro moderní a udržitelné podnikání.

„Z brněnského multimodálního komplexu u druhého nejfrekventovanějšího letiště v ČR se podařilo vytvořit jedinečný prostor, kde se setkávají klíčoví hráči z různých oborů. Všechny nájemce však spojují dvě věci: důraz na udržitelný přístup a zároveň technologicky vyspělá řešení,“ řekl Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.