logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat sedací soupravu do rodinného domu?

Sedací soupravy od Bytcentrum
Zdroj obrázku: ESB Professional / Shutterstock.com

Sedací souprava tvoří dominantu obývacího pokoje a upoutá naši pozornost. Pro někoho je lepší rohová sedací souprava, pro jiného souprava do U, sedačka s křesly, s úložným prostorami či rozkládací a do malých prostor zase menší pohovka.

Podívejme se na důležitá kritéria pro výběr sedací soupravy.

Zodpovězte si základní otázky

Berte v potaz styl místnosti, kolik času v ní trávíte a jak moc budete sedací soupravu zatěžovat. Pokud máte rodinu, nestačí sedačka pro dva. Při nedostatku místa volte rohovou sedací soupravu. Pro návštěvy, které u vás stráví noc, dejte přednost rozkládacím sedačkám. Sedací soupravy od Bytcentrum mohou být jednoduché, rohové i do písmene U. Při nedostatku skříní, volte sedací soupravy s úložným prostorem. Schováte zde lůžkoviny, deky, sezónní oblečení i tematické dekorace.

Zvolte správný tvar

Klasický gauč pro 2 až 3 osoby s křesly lze v obývacím pokoji volně rozmístit, natočit směrem k televizi, nebo otočit směrem k sobě. Pokud máte menší obývací pokoj, nejpraktičtější jsou rohové sedací soupravy, které se hodí téměř do každého domu. Můžete zvolit sedačku s pravým či levým ramenem, které přisunete ke stěně, nebo necháte v prostoru. Pokud máte dostatek prostoru, více místa k posezení umožní souprava do tvaru písmene U. Díky dvěma ramenům má spoustu míst k sezení, úložného prostoru a často i pohodlné místo ke spaní.

Volba materiálu

Při rozhodování hraje roli barva, vzor i materiál sedací soupravy. Vybírat můžete ze syntetických materiálů, různobarevných látek, koženky, ekokůže i pravé kůže. Kromě toho, že se vám líbí konkrétní vzhled, myslete na ošetření, údržbu a udržitelnost daného materiálu. Pokud máte rádi kůži, musíte ji udržovat, ať brzy nepopraská, nepoškodí se a udrží si svou kvalitu. Kočky a psy mohou kožený nebo koženkový gauč nenávratně poškodit. Zvolte v tomto případě kvalitní čalounění.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.