logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mezi obyvateli vesnic či malých měst narůstá zájem o bydlení v bytech

Jak koupit bydlení, příručka zdarma, foto ESTAV.cz
Jak koupit bydlení, příručka zdarma, foto ESTAV.cz

ESTAV.cz nabízí zdarma ke stažení aktualizovanou příručku Jak koupit bydlení. 64 stran praktických rad se hodí každému, kdo kupuje nový dům a byt, stejně tak při koupi nemovitosti k rekonstrukci.

Reklama

Mezi obyvateli vesnic či malých měst opět narůstá zájem o bydlení v bytech. Lidi k tomu nutí omezená nabídka stavebních pozemků i domů a neustále rostoucí ceny. O bydlení na vesnicích či v malých městech je takový zájem, že už jsou prodané i rozestavěné bytové jednotky.

„V poslední třech letech můžeme vidět intenzivní vyhledávání v bytových jednotkách ve vesnickém prostředí. Dosáhnou na jednotlivé hypotéky i mladé rodiny,“ uvedla pro ČT24 proděkanka Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Zuzana Dvořáková Líšková.
Lidé momentálně na bydlení v bytovkách čekají. Stavbu bytovek avizoval v ČT24 například starosta obce Štěpánovice Vladislav Ludvík, který plánuje, že by už příští rok mohla začít stavba prvního domu.

Jak koupit bydlení - aktualizované vydání zdarma ke stažení

Nemovitost kupujete v životě jednou nebo dvakrát. Jak získat hypotéku? Jak správně postupovat při koupi bydlení vysněného domu nebo bytu? Na co si dát pozor při výběru? Nenechte se napálit při nákupu od realitních kanceláří či developerů. Co si ověřit před podpisem kupní smlouvy? Jaká je obvyklá cena bytu v lokalitě? Porozhlédněte se po okolí. Co se v okolí plánuje za výstavbu? Počítejte s opravami. Jaký je technický stav vybrané nemovitosti? Kolik zaplatíte za energie na vytápění? Bude potřeba měnit elektroinstalace či vodovodní potrubí?

Příručka Jak koupit bydlení obsahuje praktické rady a komentáře i zápisník, kde jsou seznamy otázek pro zjištění technické kvality nemovitosti. Dostáváte do rukou silný nástroj ke skutečnému porovnání kvality domu nebo bytu. Zjištěné odpovědi vám mohou posloužit k odbornějšímu porovnání nabídek a ujasnění vlastních priorit.

Na ESTAV.cz najdete i celé téma Nájemní bydlení

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.