logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

MELTEM podporuje energetický koncept komfortním větráním

Budoucnost bydlení v rušném velkoměstě

V regionu Freiburg se vyvíjí klimaticky neutrální stavební projekt s cílem ovlivnit budoucnost bytové výstavby: Společnost Solarsiedlung GmbH společně s architektem Rolfem Dischem staví v Schallstadt Plus energetické domy. Koncept budovy se nese ve znamení ochrany klimatu při zachování vysokého standardu bydlení. Komfortní ventilace MELTEM významně přispívá k minimální spotřebě energie a zdravému vnitřnímu prostředí.
Bytové domy v provedení KfW-40 plus pokrývají své energetické požadavky zcela z obnovitelných zdrojů. Kromě elektřiny z fotovoltaiky těží bytové jednotky z perspektivního konceptu, který zahrnuje efektivní vytápění a větrání s rekuperací. Součástí vybavení jsou komfortní ventilační jednotky M-WRG-II E-T-FC od společnosti MELTEM.
Větrací jednotky jsou integrovány do obvodové stěny ve variantě U2 a pomocí krátkých vzduchovodů napojeny na více místností. Z vnitřního pohledu jsou téměř neviditelné - zakrývá je jen elegantní panel, který lze natřít interiérovou barvou. Byty jsou řešeny pomocí jedné nebo dvou větracích jednotek v závislosti na objemu vzduchu. Další výhodou instalace integrované do zdi je velmi nízká hlučnost samotné jednotky a vysoká zvuková izolace. Požadavek útlumu venkovního hluku 65 dB je tedy s rezervou pokryt. Zařízení jsou navíc funkčně propojena s kouřovými hlásiči v bytech.
MELTEM tak nastavuje vysoké standardy pro větrací technologie v bytové výstavbě - jak z hlediska pohodlí bydlení, tak ekonomické efektivity s ohledem na pořizovací náklady.

Více informací


Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG
logo Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG

MELTEM - tradiční německý výrobce a dodavatel unikátních větracích jednotek s rekuperací M-WRG-II, M-WRG-S i odtahových ventilátorů VARIO. Již 40 let vyvíjí a zdokonaluje své výrobky nedaleko bavorského Mnichova. Made in Germany je zárukou pro stávající ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.