logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Moderní bezúdržbové sklo pro sprchy

Sklo TIMELESS díky unikátní vrstvě z oxidů kovu chrání sklo před účinky vodního kamene, korozí i zanesením. Je skutečně lesklé a transparentní a tyto vlastnosti si zachová i po mnohaletém používání.

Dokonale čisté a krásné sklo skleněných sprchových koutů a zástěn

Na trhu existuje několik způsobů, jak toho docílit. Ale většinou jde pouze o nutnou úpravu existujícího skla, například nalepovacími fóliemi nebo chemickými přípravky. Společnost Saint-Gobain přichází na trh s inovativním řešením: antikorozním, vysoce průhledným sklem TIMELESS.

„Lidé neradi tráví čas mytím skla ve sprchovém koutě. Proto koupelnové sklo na sprchové zástěny doplňujeme antikorozním povlakem. Takovéto sklo se čistí výrazně snadněji a méně často než běžné sklo bez povrchové úpravy. Povlak na skle vůbec neuvidíte – je téměř neviditelný,“ vysvětluje Michal Široký ze Saint-Gobain Building Glass Česká a Slovenská republika.

Stačí jen sklo TIMELESS na sprchové kouty a zástěny s těmito vlastnostmi vyžadovat u prodejců.

V čem je tajemství skla TIMELESS?

Sklo TIMELESS se vyrábí metodou magnetronového nanášení tenkých vrstev oxidů kovů. Díky tomuto pokovení voda po povrchu skla lépe stéká. Ochranný povlak, který ručí za vysoký lesk skla, není nijak zabarvený ani reflexní. Nanáší se jen na jednu stranu skla, takže je důležité ho instalovat touto stranou dovnitř koutu.

Výrobce garantuje, že úprava skla TIMELESS při dodržení pokynů k manipulaci a údržbě vydrží minimálně 10 let, během kterých se bělavé skvrny (koroze skla) neobjeví na více než 5 % z celkové plochy skla.

Sklo TIMELESS je dostupné v tloušťkách 6, 8 a 10 mm s propustností světla na úrovni 88–89 %.

5 hlavních výhod skla TIMELESS

  1. Je mimořádně transparentní a má přirozený vzhled díky speciální metodě minerálního pokovení.
  2. Zabraňuje korozi skla působením vody. Sklo zůstává stále jako nové, bez bílého povlaku.
  3. Je vysoko odolné, certifikované podle normy EN 1096 třídy A, která potvrzuje vysokou mechanickou odolnost a odolnost proti stárnutí. Také splňuje normu pro sprchové kouty EN 14 428.
  4. Vyžaduje jednoduchou údržbu a žádnou potřebu dodatečného ošetřování.
  5. Je bezpečné a šetrné k životnému prostředí – pokovení neobsahuje fluorované a silikonové molekuly.

Více informací


Saint-Gobain Glass
logo Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass nabízí skleněná řešení pro fasády, okna a interiéry, která jsou udržitelná a výkonná. Jsme jedničkou v Evropě a dvojkou na světě v oblasti plochého skla s 9 000 zaměstnanci v 16 zemích, které podporuje 33 výrobních linek na základní sklo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.