logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelné čerpadlo na chatu nebo chalupu

Už žádné zazimování chaty a vypouštění vody. Příjezdy do promrzlé chalupy nebo letní večery v nedýchatelném podkroví.

Tepelné čerpadlo v rekreačním objektu změní navždy komfort vaší dovolené i víkendů na chatě. V krbu či kamnech si budete zatápět už jen pro tu romantiku.

Menší chata

Pokud máte menší chatu, kterou dosud vytápíte pouze lokálním zdrojem na tuhá paliva, bude výhodnější čerpadlo typu vzduch - vzduch. Parapetní jednotka dokáže například jednu místnost v přízemí a dvě podkrovní ložnice v zimě vytopit a v létě zčásti vychladit.

Topíte elektrickým přímotopem

Pokud topíte na chatě elektrickým přímotopem, bude vás to stát v provozu až o ¾ více, v případě akumulačních elektrických kamen o polovinu více, než budou náklady za provoz tepelného čerpadla. Objekt můžete temperovat s nízkými provozními náklady celou zimu. Navíc si přes mobilní aplikaci můžete začít topit či chladit ještě dříve, než vyjedete z domu.

Ideální pro celoroční pronájem

Jednoznačnou volbou je tepelné čerpadlo pro majitele chat a chalup určených k celoročnímu pronájmu. Bezobsluhové vytápění a chlazení je bezpečné, dá se obsluhovat na dálku a jeho provoz je levný. Tepelný komfort v objektu nekolísá.

Potřebný výkon tepelného čerpadla typu vzduch - voda se počítá podobně jako u rodinného domu. Navíc je třeba vyčíslit počet osob, které budou chatu v turnusech obývat. Podle počtu pak výkon tepelného čerpadla a množství teplé vody správně nadimenzovat.

Vstupní investice se vám vrátí do několika let.

Zjistit více


NEOTA CZ s.r.o.
logo NEOTA CZ s.r.o.

Vyrábíme invertorová tepelná čerpadla vzduch-voda pod značkou NeoRé. Jsme průkopníci stropního topení a chlazení. Provádíme instalaci vytápění domu od návrhu po realizaci. Na naše tepelná čerpadla můžete získat dotace. Poradíme vám, jak na to!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.