logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dvojnásobné navýšení kapacity ČOV Horoušany pomocí MBR technologie

Nedostatečná kapacita a nutnost modernizace ČOV přivedly ENVI-PUR do obce Horoušany. Tam původní čistírna pro 1000 obyvatel zvládne nyní po intenzifikace vyčistit odpadní vodu od 2000 obyvatel.

Kapacita původní konvenční ČOV Horoušany dosáhla svého maxima a bylo potřeba kapacitu zdvojnásobit s využitím stávajících prostor. ENVI-PUR si s tímto zadáním bez problémů poradil. A to díky nejmodernější Hi-tech technologii - membránovému bioreaktoru MBR. Při intenzifikaci byly použity membránové moduly pro separaci aktivovaného kalu od vyčištěné vody, která je tak zbavena téměř veškerých nerozpuštěných látek a bakterií. Díky vysoké kvalitě je využívána jako provozní voda na ČOV. 

Zajímá vás jak taková čistírna vypadá? Navštivte ji virtuálně

Nově byla do technologické linky zařazena jímka pro zachycení přívalových dešťů a kalová koncovka, což si vyžádalo nutné stavební úpravy objektu.


ENVI-PUR se již 15 let aktivně zabývá vývojem, výrobou a instalací membrán pro čištění odpadních vod pro domácnosti, provozovatele hotelů a penzionů, obce i průmysl.
Výhodou MBR je skutečnost, že díky vyššímu objemovému zatížení aktivace lze zvětšit kapacitu stávající ČOV na 2-3 násobek původní kapacity ve stávajících biologických nádržích, bez nutnosti rozšiřování původní čistírny. To může přinést i několikamilionové úspory investorům.


Řešíte problém s nedostatečnou kapacitou čistírny nebo odtok vyčištěné vody ústí do tzv. „citlivých oblastí“ s výskytem chráněných či ohrožených živočichů? Pak je pro vás membránová čistírna vhodnou volbou. Nezávazně jsme vám schopni poradit, či provést výpočty na jakou kapacitu je možné vaši čistírnu intenzifikovat.  

Navštivte čistírnu virtuálně


ENVI-PUR, s.r.o.
logo ENVI-PUR, s.r.o.

ENVI-PUR, přední česká firma s bohatou historií, se specializuje na čištění a úpravu vody. Patří mezi špičky v oboru, nabízí inovativní řešení pro ekologii, včetně vývoje, výroby a dodávek zařízení. Její portfolio zahrnuje čistírny odpadních vod, úpravny ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.