logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Fluence představuje tři modulární systémy pro ukládání elektrické energie

Nová technologie, která je založená na továrním hardwaru, pokročilém softwaru a datové inteligenci, kompletně mění přístup k budování a provozu energetických úložišť – jejich instalace ve velkém bude nyní mnohem jednodušší, bezpečnější, rychlejší a cenově dostupnější.

Soubor technologických řešení tvoří základ tří systémů, z nichž každý je určen pro specifické potřeby akumulace energie: Gridstack, Sunstack a Edgestack. Jejich konfigurace splňují požadavky rozvodných sítí, výroby obnovitelných zdrojů i komerčních a průmyslových podniků. Jsou proto vhodné pro větší systémy a jejich soubory.
Pro svou novou technologii již Fluence získala kontrakty od předních firem, jako jsou Enel, LS Power nebo sPower. Celkový výkon těchto zakázek dosahuje 800 MW a kapacita 2 300 MWh.

Nový soubor technologických řešení společnosti Fluence zahrnuje tři hlavní komponenty:

  • Fluence IQ: Prostředky digitální inteligence využívají datové a strojové učení ke zlepšování procesů rozhodování v rámci systému, řízení poklesu stavu baterie, snižování provozních nákladů a optimalizaci plánování zdrojů pro odběr na energetickém trhu.
  • Operační systém Fluence (OS): Plně integrovaná operační platforma je založena na desetiletých zkušenostech s vývojem digitálních řídicích systémů. Nabízí komplexní řídicí funkce, transparentnost systému a řízení aktiv pro lepší výkonnost aktiv, ať již v rámci jedné či několika instalací.
  • Fluence Cube: Prefabrikovaný blok, který je 4-5krát modulárnější než klasické systémy a obsahuje nejnovější technologie pro rychlou instalaci a možnost škálování, konzistentní provoz a údržbu a lepší kontrolu kvality.

Více informací


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.