logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ozvučení koupelny nebo pokoje proveďte skrytě a bezdrátově

Stropní reproduktory Dexon s Bluetooth, LAN nebo WiFi připojením instalujete rychle a nenáročně na stavební úpravy. Sortiment zahrnuje jak kulaté, tak i hranaté modely s odolností proti vlhku.

Nechcete propojovat kabely? Design místnosti musí být čistý, ničím nerušený? Nechcete, aby ozvučení bylo vidět, ale přesto fungovalo? Dexon vyvinul aktivní stropní ozvučení. To jediné, co je přiznáno, jsou reproduktory ve stropě. Ty ale interiér nijak nenarušují, protože vidíte pouze jejich bílé mřížky (a ty mohou mít jakoukoli jinou barvu stropu). Velikostí a tvarů Dexon nabízí mnoho, určitě si vyberete.

Když tedy bude vše skryto, jak se takové ozvučení ovládá? Ovládání ozvučení se děje výhradně tabletem nebo smartphonem. Tato vychytávka je umožněna skrytým zesilovačem u reproduktorů a vysíláním hudby přes Bluetooth, LAN (počítačovou síť) nebo WiFi v domě. Audio data se do aktivních reproduktorů přenášejí bezdrátově.

Zesilovač na reproduktoru disponuje vysokou účinností (>85 %) a nízkým vyzařováním tepla. Novým technologickým krokem je celodigitální koncepce zesilovače s řídicím procesorem. Nastavení je tak možné u některých modelů i dálkovým ovládačem.

Montáž tohoto typu ozvučení je opravdu snadná. Ve stropě vytvoříte dva otvory a osadíte aktivní reproduktory, které připojíte na napájení (např. ze světelného okruhu). A můžete začít ihned streamovat hudbu z aplikace ve smartphonu, tabletu, televizi, notebooku nebo stolním počítači. Hudbu můžete posílat přes Bluetooth, nebo WiFi pomocí aplikace Muzo Player (zdarma), nebo pomocí jakékoli jiné v systému DLNA nebo AirPlay. Hudbu pak „čerpáte“ ze smartphonu, z internetu nebo ze svého domácího či cloudového úložiště. A dokonce je možné i externí řízení zesilovače z nadřazeného systému chytré domácnosti nebo chytré budovy.

Pro více informací si přečtěte článek o bezdrátovém ozvučení.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.