logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dexon představil další nadupaný nástěnný přehrávač s vestavěnými zesilovači

Ozvučit místnost jedním zařízením je velice snadné. Do rodiny nástěnných přehrávačů Dexon přibyl MRP 8200 se svým 7“ displejem, mnoha streamujícími aplikacemi a 8 reproduktorovými výstupy do dvou zón.

Tento model je tak vlastně kombinací tabletu a 2 stereofonních zesilovačů s 8 osmi výstupy na reproduktory, které se ovládají formou dvou výstupních zón, přičemž v každé může hrát jiný ze čtyř dostupných hudebních zdrojů. Na výběr zde máme systémové a aplikační audio, dále linkový vstup Aux pro napojení cizích audio zařízení, Bluetooth konektivitu a u modelu MRP 8200WM dokonce příjem dvou bezdrátových mikrofonů v pásmu UHF. Snadno tak docílíme toho, že např. v jedné zóně přehráváme hudbu ze Spotify a v druhé Bluetooth zařízení.

Bezdrátové mikrofony u verze MRP 8200WM mají k sobě speciální aplikaci, jež obsahuje nejenom frekvenční korektor, ale také efekty na změnu hlasu, dozvuky a karaoke. Použít je tak můžete pro řeč, např. pro školení, ale také pro zpěv. Jako jádro je použit systém Android a umožňuje instalace aplikací uživatelem. Z výroby zde najdeme předinstalované aplikace Spotify, Youtube Vanced, VLC Player, Radia.CZ a mnohé další. Zdroje hudby i videa, jsou plně digitální s podporou síťové konektivity, internetu a datového úložiště – paměťové SD karty, USB a vnitřní paměti. Nabídka aplikací je vskutku široká. Zajímavá je také podpora protokolů DLNA / UPnP, QPlay a AirPlay, kterou zabezpečuje aplikace Eshare. Pak můžeme přehrávač dálkově ovládat a dokonce do něj i hudební a video streamy posílat. Nechybí výstup na externí zesilovač, výstup na aktivní subwoofer a celé zařízení lze ovládat dálkovým IR ovládačem.

Obsluha je intuitivní díky grafice. Na základní ploše jsou k nalezení základní ikony pro rychlé spuštění aplikací a jejich propojení je editovatelné uživatelem. Nachází se zde také přehrávač hudby a volba zdrojů signálu pro každou zónu. Přehrávač se zesilovačem MRP 8200(WM) využijete spolu s podhledovými nebo nástěnnými reproduktory Dexon např. pro ozvučení koupelny nebo terasy, jelikož je vlhkuodolný, ale také do „běžných“ míst jako jsou pokoje, kanceláře, malé prodejny, restaurace a wellness centra.

Na co všechno se dá nástěnný přehrávač použít, a co dalšího umí?
Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.