logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Odpadní teplo kondenzátu z výroby jako zdroj pro ohřev TUV a metody ukládání CO2

Jak využít odpadní teplo kondenzátu z výroby pro ohřev teplé vody v administrativní budově? Jak naložit s vyprodukovaným CO2, aby i firma jako je PREOL a.s. dokázala v budoucnosti dosáhnout uhlíkové neutrality?

Zatím posledním vítězem v rámci kurzu Young Energy Europe v ČR se stal Jak Bílek z firmy Preol. V roce 2020 získal ocenění za svůj projekt, který se zabýval dvěma oblastmi. V první části řešil, jak využít odpadní teplo kondenzátu z výroby pro ohřev teplé vody v administrativní budově.

Tento projekt by měl být v příštím roce realizován. V druhé zatím spíše vizionářské části svého projektu se zabýval možnostmi zachytávání a ukládání oxidu uhličitého, který jeho firma produkuje. O možných metodách ukládání CO2, ale i o mnohém dalším, uslyšíte v tomto podcastu.

  • Délka podcastu: 17 minut 28 sekund
  • Přehrát podcast #9

Česko-německá obchodní a průmyslová komora
logo Česko-německá obchodní a průmyslová komora

ČNOPK je se svými 700 členy největší bilaterální hospodářskou komorou v ČR. Jejím posláním je prostřednictvím rozsáhlých služeb podporovat česko-německý byznys. Sleduje trendy a těm s největším potenciálem pro česko-německou ekonomickou spolupráci se ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.