logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

IP 44: Krytí pro bezpečné koupelnové bytí


Vypínač RETRO - dřevěný rámeček dub světlý, kryt bílý

Koupelna, všudypřítomná vlhkost a voda, elektrické zásuvky… kombinace, která by se na první pohled mohla jevit vcelku nebezpečně. Ne však s domovní elektroinstalací s vyšším stupněm krytí!

„Standardně se do koupelen používají zásuvky a vypínače se stupněm krytí IP 20. Pokud chcete bezpečí ve své koupelně ještě zvýšit, doporučujeme využít vypínače a zásuvky se stupněm krytí IP 44. Toto krytí totiž chrání přístroje proti stékající a dokonce i stříkající vodě ze všech úhlů,“ vysvětluje Marek Beneda, obchodně technický zástupce společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce designových vypínačů a zásuvek.

Příkladem domovní elektroinstalace vybavené tímto krytím je kolekce ELEGANT AQUA. Vypínače i zásuvky této řady mají uvnitř gumový lem těsně obepínající tělo vnitřního přístroje i okolní součásti, který zcela zamezuje průniku vody. Na zásuvkách je navíc z čelní strany průsvitné víčko na pružině. To lze jednoduše odklopit nahoru a po použití se samo vrátí do původní polohy. „Nezapomeňte na to, že elektroinstalace v koupelně musí splňovat platnou normu, která hovoří o zónách s přesnou specifikací, jaká elektrická zařízení a kam lze montovat,“ dodává Marek Beneda z OBZORu.

Vypínače a zásuvky řady ELEGANT AQUA jsou nejen funkčními prvky, dokáží také potěšit oko. Jejich elegantní čtvercový rámeček vyrobený z vysoce odolných polykarbonátů nabízí pestrou škálu barevných odstínů od pastelových, sytých až po metalické. Více informací na www.domovnivypinace.cz.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.