logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekuperace do dřevostavby

Každý byt či dům vyžaduje kvalitní větrání. V případě dřevostaveb je však výběr vhodné vzduchotechniky kvůli dispozicím objektu omezen. Jaké technologie je vhodné využít a kterým se vyvarovat?

Pro větrání domů můžeme využít buď centrální nebo decentrální rekuperaci. Dřevostavba se však od klasických cihlových či panelových domů v řadě ohledů liší. Na to při výběru rekuperace nesmíme zapomenout. Dřevostavby svým obyvatelům nabízejí útulné bydlení, ve kterém je každý čtvereční metr dobře využitý. Jedná se zpravidla o menší stavby s nižšími stropy.

Pro takto specifickou stavbu není centrální rekuperace tou nejlepší volbou. Větrací jednotka je velmi objemná. V dřevostavbách nenajdeme potřebný prostor ani pro jednotku, ani pro rozvody vzduchu.

Na rozdíl od centrální rekuperace nezabírají decentrální rekuperační jednotky žádné další místo. Větrací jednotky jsou uloženy v potrubí, které je usazené do obvodové stěny. V případě dřevostaveb tak představuje decentrální rekuperace elegantnější a levnější řešení. Jednotky jsou nenápadné, tiché a jejich údržba je jednoduchá.

Firmy, které staví dřevostavby, často volí pro řízené větrání kvalitní decentrální větrací jednotky německého výrobce SEVentilation. Rekuperační jednotky SEVi 160 svým příjemným designem neruší ani v interiéru, ani na fasádě domu. Při instalaci jednotky SEVi 160 můžete navíc čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám.

Rekuperační jednotky SEVi 160 jsou vhodné nejen do dřevostaveb, ale i do všech domů a bytů, které se potýkají s nedostatkem místa.

Více informací o větracích jednotkách SEVi 160 se dozvíte na našich stránkách www.seventilation.cz.


SEVENTILATION
logo SEVENTILATION

Decentrální rekuperace – větrání se zpětným získáváním tepla. Moderní a kvalitní systém větrání, jednoduchý na instalaci. Větrá, izoluje, filtruje, likviduje plísně a vlhkost a má vysokou účinnost. SEVI 160 Plus patří ke špičce mezi systémy řízeného ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.