logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Opravdu funguje stropní topení?

Určitě se nebudete divit, když odpověď bude "ANO funguje!" Představte si ten luxus mít topení a zároveň chlazení, které není vidět :)

Stropní vytápění předává tepelnou energii do vytápěného prostoru sáláním přes sádrokartonové stropní desky. Klasické profily SDK stropních konstrukcí, jsou nahrazeny speciálními ocelovými tenkostěnnými pozinkovanými profily s rozšířenou sálavou plochou, které jsou upraveny tak, aby umožnili bezpečné uchycení a vedení otopné trubky. Tyto profily jsou ohřívány procházející topnou vodou a takto získané teplo vyzařují dále přes sádrokarton do místnosti.

Celý strop funguje jako plošný infrazářič, který nahřívá veškeré plochy a předměty uvnitř místnosti, od kterých se pak sekundárně ohřívá vzduch. Teplo se ve vytápěném prostoru rozprostře rovnoměrně a nedochází k velkým rozdílům mezi teplotami u podlahy a stropu.

Vzhůru nestoupá teplo, ale ohřátý vzduch.

Stropní topení je optimalizováno pro nízkoteplotní zdroj tepla, takže spolu s tepelným čerpadlem tvoří ideální spojení ekonomického provozu a uživatelského komfortu.

Bonus navíc? Stropní topení přepnete v létě na chlazení!
Chlazení, které minimálně víří prach a neodebírá vzdušnou vlhkost.

Proč k tepelnému čerpadlu vzduch-voda vybrat stropní vytápění?

  • nízké provozní náklady
  • levný tarif na elektřinu
  • dlouhá životnost
  • bezúdržbový systém
  • minimální víření prachových částic
  • vhodný pro alergiky

Technické informace jsou dostupné na webu neota.cz


NEOTA CZ s.r.o.
logo NEOTA CZ s.r.o.

Vyrábíme invertorová tepelná čerpadla vzduch-voda pod značkou NeoRé. Jsme průkopníci stropního topení a chlazení. Provádíme instalaci vytápění domu od návrhu po realizaci. Na naše tepelná čerpadla můžete získat dotace. Poradíme vám, jak na to!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.