logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Monitorování a regulace CO2 ve školách

Monitorování a regulace CO2 ve školách s měřícími přístroji Comet System s.r.o.

Dnešní trend pasivních budov nebo budov, které jsou blízko standardu pasivních budov, sebou nese problematiku větrání, kdy přirozené větrání v budovách v zásadě není. To obzvláště platí pro nové nebo rekonstruované školní budovy, kdy je to ještě podpořeno vyhláškou ministerstva školství. Proto je dnes nutné měřit koncentraci CO2 v jednotlivých třídách a dané třídy nuceně větrat vzduchotechnickými jednotkami. Pro měření koncentrace využíváme snímače od české firmy COMET SYSTEM s.r.o. které svou přesností a provedením zcela splňují náročné požadavky na řešení.

Každá třída má na přívodu a odtahu ze třídy instalován regulátor průtoku vzduchu, který řídíme dle koncentrace CO2 v prostoru třídy.

Vše je nutné řídit nadřazeným systémem měření a regulace (MaR), který je schopný jednotlivé prvky TZB ve škole integrovat a řídit na vysokou kvalitu prostředí ve škole, tak vzhledem na provozní náklady. Toto vše splňují systémy Tronic2000 od firmy Tronic Control, s.r.o., které integrují snímače od Comet System, ať jsou vybaveny komunikačním protokolem MODBUS nebo s analogovými výstupy, a dle jejich měření řídit TZB na požadované parametry.

V této aplikaci jsou instalovány sdružené snímače teploty a CO2, kdy dle koncentrace CO2 se přivádí požadované množství vzduchu a dle teploty jsou regulovány radiátory v jednotlivých třídách. V každé třídě je možné nastavit koncentraci CO2, teplotu a to i dle časových programů. Vše je vizualizováno v PC nebo ve webovém rozhraní a ukládáno do databáze.


COMET SYSTEM, s.r.o.
logo COMET SYSTEM, s.r.o.

Vývoj a výroba průmyslových a interiérových snímačů teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku, koncentrace CO₂ pro techniku budov. Analogové výstupy 4-20mA, 0-10V. Sériové výstupy RS485, RS232. Ethernetové rozhraní - http, smtp, snmp, SOAP, telnet, www ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.