logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Syndrom nemocných budov a centrální rekuperace

S centrální rekuperací vzduchu se nemusíte starat o větrání, a přesto je vzduch vyměňován. Efektivní prací pomáhá rekuperace snižovat náklady na vytápění a vytváří zdravější prostředí uvnitř budov.

Projevy syndromu nemocných budov

Syndrom nezdravých budov se netýká pouze starých staveb, ale kvůli špatnému řešení výměny vzduchu trápí i některé nové domy. Problém je značný hlavně u veřejných budov, jako jsou školy, kanceláře, zdravotnická zařízení a podobně.

Zákeřnost syndromu nemocných budov spočívá hlavně v negativním ovlivňování lidského zdraví. Při dlouhodobém pobytu v těchto stavbách se mohou objevovat příznaky, jako jsou bolest hlavy, nevolnost, podráždění očí a dýchacích cest, potíže s koncentrací, únava a nízká pracovní výkonnost.

Jak centrální rekuperace pomáhá řešit syndrom nemocných budov

Důvodem, proč vzniká syndrom nezdravých budov, je špatná výměna vzduchu ve vnitřních prostorách. Tento problém efektivně řeší centrální rekuperační jednotka (např. Vents). Ta zajišťuje výměnu vzduchu včetně ohřevu. Tím pádem jsou minimalizovány také náklady na vytápění. Při úspěšné instalaci centrální rekuperace je výsledkem stabilní teplota a eliminace přebytečné vlhkosti. Pro maximální úspěch je potřeba vybrat centrální rekuperaci s dostatečně velkým výkonem a parametry odpovídajícími prostorům.

Chytré technologie pro zdravější prostředí uvnitř budov jsou nyní potřeba ještě více než dřív. Buďte na sebe opatrní a držte se v těchto nelehkých chvílích.


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.