logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak v zimě správně větrat?

Správné větrání v zimních měsících je docela věda. Nežijte v prostředí s plísněmi způsobenými nedostatečnou výměnu vzduchu. Jak toho dosáhnout s co nejnižším účtem za energie? Řešením je rekuperace.

Snížení tepelných ztrát na úkor zdraví lidí a budov?

Utěsněná moderní okna sice splňují standardy nízké energetické náročnosti budov, ale při nesprávném používání mohou své výhody vyvážit i nepříjemnými problémy. Nedostatečné větrání a výměna vzduchu v místnostech může vyústit v syndrom nemocné budovy.

Zpočátku je možné pozorovat srážení vlhkosti na vnitřní straně oken, což může vést až k výskytu plísní. A to i v novostavbách. Nejde jen o zdraví budovy, ale zejména všech, kdo v takovém domě bydlí.

Řešením může být časté a intenzivní větrání, kdy se po otevření oken vymění většina vzduchu v místnosti. Ale v takovém případě je potřeba počítat zase s navýšením nákladů za vytápění, aby se tento čerstvý vzduch ohřál. Takže, jak to udělat opravdu správně?

Rekuperační jednotka pro efektivní větrání

Rekuperační jednotka dokáže vyměnit vzduch uvnitř budovy. Proces může probíhat neustále, nebo s nastaveným časovačem v určitých hodinách a intervalech. Díky tomu je v místnostech stále dostatek čerstvého vzduchu pro předcházení bolestem hlavy a dalším negativním efektům.

Zároveň rekuperační jednotka rovnou ohřívá vháněný čerstvý vzduch a to s využitím energie z odváděného teplého vydýchaného vzduchu. Přečtěte si více o rekuperační jednotce.


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.