logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mýty a nesmysly o podlahovém topení I. část

Elektrické podlahové topení obestírá mnoho mýtů i vyložených nesmyslů. Ty nejzajímavější vám přinášíme i s objasněním, jak je to doopravdy.

,,Zajímalo by mě vyjádření vůči astmatikum. Hodně lidi od toho odrazují právě kvůli prachu. Je tedy tento mýtus pravdivý?"

Děkuji za dotaz. Podlahové topení EKOHEAT je vhodné i pro astmatiky, právě z důvodu, že nevytváří ani nevíří prach. Je to dáno jeho podstatou. Tedy tím, že se jedná o nízkoteplotní, velkoplošný zdroj tepla, jehož povrchová teplota je cca. o 2-3°C vyšší než je teplota v místnosti. Tento rozdíl teplot nevytvoří ani nezvedne prach. Další výhodou je, že je topení skryto v podlaze, nikde nic nepřekáží a snadno se uklízí. Prostředí je bez průvanu oproti třeba u klimatizaci, nebo rekuperaci...

,,Elektro rohože jsou drahé nákupem i provozem."

Pořizovací cena i provozní náklady jsou jedny z nejnižších. Navíc bez dalších nákladů na údržbu, nebo servis, jako je tomu u TČ, kotlů, vodního podlahového vytápění a pod.

,,Teplo od nohou není pro lidský organismus přirozeně. Co se zeptat ortopeda?!"

Pokud se jedná o vyjádření Ortopeda, není žádné vyjádření k negativnímu vlivu elektrického podlahového vytápění na lidský organismus. Naopak, je doporučováno pro lidi s alergií a se zvýšenou citlivostí na vnější vlivy.

,,Cena elektřiny bude jen růst."

Ceny energií ( všech energií, včetně plynu, dálkového tepla,.. ) průběžně rostou. Stejně tak i ceny vody, nájmů, nemovitostí, nebo brambor, ... ale stejně tak rostou i platy a minimální mzdy. Tak že, i když máte na pásce víc, koupíte si za to více méně stejně ( energie, vody i brambor ).


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.