logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rozhovor o moderních trendech v oblasti čištění odpadních vod

V pátek 9.8.2019 jsme měli tu čest potkat se s panem Rostislavem Hellsteinem a seznámit se s jedinečným řešením domovních čistíren, které společnost Hellstein nabízí. Setkání to bylo natolik inspi...

Zakra: Můžete nám prosím v krátkosti popsat historii Vaší společnosti a jak jste se dostali až k domovním čistírnám?

Původně se naše firma zabývala čištěním chovné vody v intenzivních chovech ryb. Díky společnému zájmu jsme koncem devadesátých let navázali spolupráci s dalšími rodinnými firmami z Hesenska a stali se součástí německé skupiny Stähler Group.
Námi nabízená moderní bezúdržbová čistička STMH byla původně vyvinuta pro čištění chovné vody v intenzivních chovech ryb v Německu. Později si ovšem našla cestu i na český trh, díky čemuž jsme pomohli českým chovatelům zvýšit produkci a kvalitu ryb.
Skvělé výsledky a vynikající kvalita přečištěné vody nás dovedly k tomu, že jsme začali nabízet technologii pro čištění odpadních vod z domácností.

Zakra: Jak dnes hodnotíte trh s domovními čistírnami a má podle Vás tato technologie budoucnost?

Na trhu jsou stále k dispozici technologie, které jsou neúčinné. Hlavní výhodou jednostupňových čistíren je pouze nízká pořizovací cena. Pokud se na ně podíváme blíže, zjistíme, že jejich běžný provoz je velmi nákladný a neekologický. Vezměte si, že u běžné čističky musíte měsíčně zajistit odběr kalu, čistit zařízení od plovoucích látek, čistit filtrační sítka, pravidelně vyvážet, nesmíte používat čistící prostředky a v neposlední řadě je nutné doplňovat mikroorganismy a enzymy. Sami na trh dodáváme technologii s třístupňovým čištěním, která je bezúdržbová. Během běžného provozu zákazníkovi nevznikají téměř žádné dodatečné náklady. Kvalita zrecyklované vody je navíc oproti kvalitě vody z běžných čistíren o několik řádů výš. V tom vidím obrovskou přednost. Věřím, že se časem zákazníci nebudou řídit pouze kupní cenou, ale především účinností zařízení a zájem o čističku STMH poroste.

Zakra: Pro koho je STMH5 vhodná? Setkáváme se s tím, že do rodinných domů s pravidelným provozem si klienti vyberou snadno, problém bývá u chat s nepravidelným provozem.

Většina čistíren potřebuje neustálé...

Celý rozhovor zde:


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.