logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Biosuntec Home – chlazení domu je stejně důležité jako jeho vytápění

Mnoho investorů, kteří nedávno dokončili realizaci svých domů a nemysleli na to, že v posledních parných létech je plnohodnotné chlazení téměř nutností, poznává, že se jednalo o velkou chybu.

V současných parných letech stále více přibývá dnů, kdy potřebujete váš dům chladit. Nabízí se mnoho různých řešení, vč. tepelných čepadel pracujících do vody, ale plnohodnotné a přirozené je chlazení vzduchem. Zajímavý způsob chlazení nabízí firma Biosuntec CZ, která instaluje systém Biosuntec Home. Jedná se o technologie uspořádané do systému, který následně dům vytápí, chladí, větrá, rekuperuje v něm teplo i vlhkost, vyrábí vlastní elektrickou energii a ohřívá vodu. Všechny technologie vytváří jeden komplexní celek, který je patentovaným řízením ovládán z jednoho místa, prostřednictvím počítače, či telefonu.

Na tomto systémovém řešení je pro investora zajímavé, že za pořízení chlazení nezaplatí nic. Vytápění je řešeno tepelným čerpadlem pracujícím do vzduchu a systém Home těmito rozvody zároveň také větrá a právě chladí. Chlazení je zajištěnou vnitřní kanálovou jednotkou tepelného čerpadla, která je nízkotlaká. Uživatel vnímá tento způsob chlazení jako velmi komfortní, protože se dům chladí průběžně malým proudem vzduchu, který proudí do jednotlivých místností.

Díky systémovému řešení a propojení s fotovoltaickou elektrárnou se jedná o velmi ekonomickou variantu, protože chlazení je prakticky zdarma. Chladit obvykle potřebujete zejména tehdy, když svítí slunce, které tepelné čerpadlo zásobuje energií, která uživatele nic nestojí. Firma Biosuntec zároveň obstarává dotace NZÚ, kdy ve spolupráci s projektanty svých klientů zajišťuje dotace ve výši až 495 tisíc Kč.


Biosuntec CZ s.r.o.
logo Biosuntec CZ s.r.o.

Firma zpracovává energetické studie a analýzy pro rodinné a bytové domy, vč. PENB, projektuje vzduchotechniku a fotovoltaiku a dodává patentovaný energetický systém Biosuntec Home, na který obstarává státní dotace. Firma zákazníkům poskytuje komplexní ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.