logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak na ozvučení pro návštěvy, exkurze, turisty a pamětihodnosti?

Ozvučení budov, zvláště těch veřejných a zajímavých znamená vymyslet ozvučení i pro návštěvy. Mohou to být různé exkurze v průmyslu nebo běžní turisté v muzeích či jiných pamětihodnostech. Sortiment od Dexonu to řeší několika produkty.

Ozvučovací sestava pro průvodce musí být bez cizího napájení, musí být dostatečně mobilní, lehká a zvuk musí být srozumitelný hlavně pro řeč. Pro průvodce a jím vedenou skupinu turistů doporučujeme sadu WA 600RC + WA 600RB. Jsou to bezdrátové „krabičky“ s mikrofonem nebo se sluchátkem. Dovolí až 16jazyčné vysílání a neomezený počet bezdrátových přijímačů, na kterých si posluchači volí jeden ze tří jazyků. To je varianta zvláště pro multijazyčné exkurze.

Pokud průvodce spíše řeší jen problém přizvučení jeho hlasu, je vhodné použít řečnický systém WA 110RC. Je to jeden přístroj, který uchytí za oděv. Obsahuje náhlavní mikrofon, reproduktor a samozřejmě akumulátor.

Další variantou ozvučení je WA 710RC, tzv. audioprůvodce. Zařízení s vestavěným přehrávačem, jež poskytujeme turistům. Audioprůvodce velice levně, spolehlivě, kdykoli a především v několika jazycích nahradí klasického „lidského“ průvodce. Ať už audioprůvodce využijí hrady, zámky, galerie, muzea, technické nebo přírodní pamětihodnosti, je jasné, že audioprůvodce je velice praktický a přínosný pomocník. Navíc je dokázáno, že systém se finančně vrátí již obvykle za první sezónu.

Systém se skládá ze dvou zařízení. První jsou sluchátka, které mají v sobě přehrávač, a ty půjčujeme návštěvníkům. Druhé zařízení je něco jako základnová stanice, v které sluchátka dobíjíme a pomocí které do sluchátek „nahráváme“ jednotlivé hlasové soubory, tedy povídání o jednotlivých expozicích. Kurátor muzea tak má za úkol jednotlivé expozice očíslovat a nechat připravit jednotlivé hlasové soubory, které do sluchátek nahraje z počítače. Návštěvník si při své vlastní obhlídce už jenom pouští jednotlivá povídání.

Přečtěte si tento speciální článek o ozvučení pro průvodce a exkurze.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.