logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Conrad na Prague Maker Faire předvede novinky v 3D tisku a vyhlásí nejlepšího makera

Na letošním Maker Faire Prague ve dnech 22. až 23. 6. se představí také Conrad Electronic. Předvede tu novinky v oblasti 3D tisku, drony i roboty. Na akci také vyhlásí vítěze Conrad Maker Challenge.

Reklama

Conrad na letošním ročníku veletrhu nabídne ve svém stánku tři stanoviště - 3D tisk, drony a také speciální programovatelný modulový systém M5Stack. „Díky rozvoji technologií a jejich lepší přístupnosti nikdy nebylo snazší tvořit, a to i projekty, které bylo v minulosti možné dělat jen v profesionálním prostředí. Ten pokrok nás fascinuje a chceme podporovat ty, kteří se rozhodli pracovat na sobě a vytvářet nové, úžasné projekty,” říká o podpoře makerů Jiří Maier z Conrad Electronic.

V rámci programu veletrhu také Conrad vyhlásí vítěze soutěže Conrad Maker Challenge. Soutěž probíhala od letošního února, a to ve dvou kategoriích: Junior Maker 14-20 let a Master Maker 21-100 let. Zapojit se se svými projekty mohli všichni, jejichž originální projekt zapojuje klasické řemeslné činnosti tradičního charakteru, jako je pájení, ale i třeba i truhlařinu a další, ve spojení s novými technologiemi. Vítěz každé kategorie získá zájezd na Maker Faire 2020 do San Franciska.

Podpoře makerů se německý prodejce potřeb pro techniky a elektrotechniky Conrad věnuje dlouhodobě. Má pro ně také vlastní značku Maker Factory a v nabídce má i výrobky těch nejlepších světových značek. „Z toho, co budeme mít na letošním Maker Fairu, jsme zvlášť hrdí na modulární vývojový systém s mikroprocesorem M5Stack, ke kterému můžete připojit různé periferie, a vytvořit tak zajímavý edukativní produkt. Programování probíhá v prostředí Arduina nebo microPythonu, a umožňuje tak velmi široké využití,” říká Maier.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.