logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lavicové konvektory – ideální řešení vytápění do podkrovních prostor

Renovujete podkroví nebo stavíte a lámete si hlavu s tím, kam umístit topení, aby zapadlo do interiéru a nerušilo jeho celkový vzhled? Pokud nechcete instalovat klasické radiátory, mohou pro vás být ideálním řešením konvektory.

Lavicové konvektory – ideální řešení vytápění do podkrovních prostor


Konvektory jsou účinným, spolehlivým a ekonomickým zdrojem vytápění. Oblíbené jsou ale nejen jako zdroj rychlého nástupu tepla v domácnosti, ale také pro své rozměry, které právě v místnostech se zkosenými podhledy oceníte.

V čem spočívá konvekce?

Konvektory jsou vhodným řešením při vytápění rodinných domů, bytů i komerčních prostor. Stejně jako deskové radiátory, i tato tělesa jsou vhodná do teplovodních systémů ústředního vytápění a do systémů s tepelným čerpadlem. Při tomto typu vytápění se teplo do místnosti dostává prouděním neboli konvekcí. „Dochází k cirkulaci vzduchu, při níž teplý vzduch stoupá ke stropu, kde se ochlazuje a následně zase klesá k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se rovnoměrně prohřeje. Díky nižšímu vodnímu objemu mají tato tělesa nižší tepelnou setrvačnost. Nedojde tak k přehřátí interiéru zbytkovým sáláním a není tedy potřeba zbytečně větrat,“ vysvětluje Milena Klaclová ze společnosti KORADO, kde konvektory vyrábějí.

Překvapivá variabilita lavicových konvektorů

„Lavicové konvektory mohou být instalovány buď na stojánkových konzolích, nebo upevněny přímo na zeď. Jedná se o minimalistické, a navíc velmi praktické řešení, které je nejen estetické ale i funkční,“ vysvětluje Milena Klaclová z KORADO. Výška lavicových konvektorů začíná už od 9 cm a umožňuje tak instalaci a snadný přístup i v místnostech se zkosenými stropy. Lavicové konvektory jsou dnes dostupné v mnoha barvách i designových provedeních a díky současným možnostem atypické výroby je lze přizpůsobit každému interiéru. Například KORADO nabízí konvektory ve více než dvou stech barvách vzorníku RAL, díky čemuž se stanou přirozenou součástí každého interiéru.

Produktový tip:

Lavicový konvektor KORALINE Exclusive upevněný stěnovými konzolami na zeď je designovým a zároveň praktickým řešením vytápění podkrovních prostor. Díky cirkulaci vzduchu rovnoměrně vytopí celý prostor a přitom působí minimalisticky.


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.