logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tipy, jak správně nastavit topení

Odborníci ze společnosti ista Česká republika pro vás připravili tipy, jak správně nastavit naše topení, aby bylo vytápění co nejefektivnější a zároveň úsporné. Základem je umět pracovat s termostatickou hlavicí.

Jaký je váš denní režim?

Pozornost termostatické hlavici slaďte se svým denním režimem. Odcházíte-li ráno z bytu, bude dostačující stupeň vytápění na 1 – 2, ale topení zcela nevypínejte. Po příchodu opět nastavíme naši obvyklou teplotu – například stupeň 3. Interiér, který díky mírnému temperování neprochladl, bude rychle vytopen na požadovanou teplotu. Večer bychom měli termostatickou hlavici nastavit opět na útlumovou teplotu na stupni 1 – 2. Budete-li přes den zůstávat doma, teplotu zvýšíte hned ráno.

Péči o regulaci termostatické hlavice za vás mohou převzít typy s digitálními měřidly, které samy umí vyhodnotit, zda například větráte a uzpůsobit změně svůj režim.

Jejich nákup se vyplatí. Jestliže klasickou termostatickou hlavici pořídíme zhruba za 300 korun, elektronickou programovatelnou hlavici koupíme již od 500 korun, ale obvyklá cena bývá okolo 1 200 korun. Přestože je cenový rozsah takto veliký, vyplatí se vybrat renomovaného výrobce, protože důležitým parametrem elektronických hlavic je jejich hlučnost. Nikdo by přece nechtěl z důvodu úspory několika stokorun být v noci pravidelně probouzen hlukem, který může hlavice vytvářet.


ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.