logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

VAČKOVÉ SPÍNAČE – kvalita především

Precizní výrobní zpracování, důkladné přezkoušení parametrů uváděných v katalozích, výstupní kontroly mechanické i elektrické trvanlivosti… i toto vše stojí za dlouhou životností a bezporuchovostí vačkových spínačů od zlínského výrobce OBZOR.

Vačkový spínač, zdroj: OBZOR
Vačkový spínač, zdroj: OBZOR

Druhy a způsoby prováděných zkoušek vačkových spínačů předepisují elektrotechnické normy, jejichž splněním OBZOR garantuje deklarované parametry spínačů a jejich způsobilost pro použití na evropských trzích. „Při zkouškách je ověřována mimo jiné i proudová zatížitelnost a odolnost vůči vysokým i nízkým teplotám. Z těchto zkoušek fakticky vyplývá, že například 16 ampérový spínač mechanicky vydrží více než 250 000 spínacích cyklů při provozních teplotách od -40 °C až do +55 °C,“ říká Marek Beneda ze společnosti OBZOR Zlín, tradičního českého výrobce vačkových spínačů a domovní elektroinstalace.

100% výstupní kontrola

Již dávno je samozřejmostí, že poslední výrobní operací ve zlínském OBZORU při výrobě vačkových spínačů je jejich 100% kontrola - ze závodu tedy neodejde jediný vačkový spínač, který by nebyl vyzkoušen a celkově zkontrolován. „Ověřování začíná již u našich dodavatelů, protože veškeré jimi dodávané materiály musí být podloženy technickými listy a příslušnými certifikáty deklarujícími požadované parametry. Dále jsou jednotlivé díly před svým uvolněním do vlastní výroby spínačů kontrolovány pracovníky technické kontroly, a to jak vizuálně, tak i měřením. V závěru je po sestavení spínače prováděna 100% vizuální a funkční zkouška na elektrickém zkušebním zařízení,“ popisuje pan Beneda, a dodává: „Pokud se při závěrečné výstupní kontrole projeví jakákoliv nefunkčnost, nebo neshoda se zadáním zakázky, je pracovníky technické kontroly zjišťována příčina tohoto stavu a zajištěno její následné odstranění.“

Při dodržení návodu montáže i všech příslušných elektrotechnických předpisů pro jejich provoz nepotřebují vačkové spínače zvláštní péči. V průmyslu bývá jejich správná funkce ověřována způsobilou osobou s příslušnou elektrotechnickou kvalifikací v rámci pravidelných kontrol celého zařízení.

Technické poradenství

Pro společnost OBZOR je samozřejmostí také prozákaznický servis - oddělení technické podpory poskytuje pomoc všem, kteří potřebují poradit s výběrem vhodného spínače a to včetně jeho specifikace pro konkrétní konstrukční účely.

Garance kvality

Svým zákazníkům garantuje OBZOR 5letou záruku na všechny typy spínačů. „Jsme jedni z mála výrobců, kteří na vačkové spínače poskytují tak dlouhou záruku. Dáváme tím najevo, že kvalitě našich výrobků opravdu věříme,“ uzavírá Marek Beneda.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.