logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skimmerový sběrač ropných látek Ropák

Skimmerový sběrač ropných látek Ropák je jednoduché a spolehlivé zařízení, které slouží ke sběru ropných látek z vodní hladiny.

Skimmerový sběrač ropných látek Ropák

Sběrač ropných látek Ropák je jednoduché a spolehlivé zařízení, které slouží ke sběru ropných látek z vodní hladiny. Je vhodný pro metalurgické provozy, dopravní depa, využije se u trafostanic v energetice stejně jako ve skladech pohonných hmot. Lze jím řešit úniky ropných látek do technologických vod, recirkulaci olejů, snížení zátěže koncových odlučovačů ropných látek. Využívají jej i hasiči při únicích ropných látek do vodních toků a nádrží.

Základem je hadice z materiálu, který na sebe váže ropné látky a zároveň odpuzuje vodu. Hadice s navázanou ropnou látkou je tažena z nádrže, na keramických stěrkách je ropná látka stírána a odtéká do sběrné vany a odtud do zásobní nádrže. Setřená hadice se vrací zpět na hladinu nádrže.

Ropák za den sesbírá až 900 litrů lehkého oleje nebo až 2000 litrů těžšího maziva. Čím vyšší je viskozita oleje, tím je sběr efektivnější. Sběrač ropných látek se vyrábí ve dvou provedeních – šikmé provedení R1 se hodí na nekolísající hladinu, která není příliš vzdálená od zařízení. Provedení svislé - R2, je vhodné do šachet a tam, kde je vzdálenost od hladiny větší.

Robustní konstrukce sběrače ropných látek a použité materiály zaručují vysokou spolehlivost, dlouhou životnost a minimální údržbu. Český výrobce nabízí i zapůjčení sběrače pro zkušební provoz, technické konzultace a bezproblémové dodávky náhradních dílů.


EKONA, spol. s r.o.
logo EKONA, spol. s r.o.

Vyrábí a dodává: domovní i obecní ČOV, septiky, zemní filtry, plastové nádrže, šachty a žumpy, odlučovače lehkých kapalin a sběrače ropných látek, lapače tuku a další zařízení pro vodní hospodářství. Poradenství, servis a služby projektanta v oboru čištění ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.