logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jednota otevírá v Dyjákovicích novou moderní nízkoenergetickou prodejnu

Spotřební družstvo Jednota otevírá v Dyjákovicích u Znojma novou prodejnu plnou ekologických a energeticky úsporných technologií. Nový supermarket zde vznikl na místě staré a moderním trendům již nevyhovující provozovny.

Nejde však o rekonstrukci, ale o úplně novou stavbu s moderním ekologickým vybavením, jako je LED osvětlení nebo vytápění pomocí tepelného čerpadla. Novou prodejnu o celkové rozloze 200 m2 otevírá družstvo Jednota Moravský Krumlov. Nový supermarket se plně hlásí k současnému modernímu trendu ekologických a energeticky úsporných maloobchodních prodejen. Tomu odpovídají i použité technologie. V prodejně jsou instalována LED světla, vytápění je řešeno pomocí tepelného čerpadla a celý objekt je napojen na centrální systém energetického managementu.

„Do prodejny jsme kromě kompletního systému vytápění dodávali také vzduchotechniku a klimatizaci. Díky tomuto komplexnímu řešení je zaručen stálý komfort prostředí. Systém sám zajišťuje výměnu vzduchu, tak aby byl vždy čerstvý, zároveň hlídá vlhkost a teplotu,“ vysvětluje Martina Slavíková, tisková mluvčí společnosti E.ON.

Provozovna Jednoty v Dyjákovicích slouží rovněž jako pilotní projekt pro další modernizace podobných obchodů. „Celé řešení bylo vytvářeno jako koncept, kterého se Jednota bude držet a postupně jej aplikuje při rekonstrukci dalších prodejen,“ říká Martina Slavíková. Podobných ekologických prodejen se tak v budoucnu dočkají i obyvatelé dalších měst a obcí.

Projekt v Dyjákovicích zahrnuje v České republice stále poměrně unikátní systém centrálního dohledu nad energetickou spotřebou budovy. Celý systém, do něhož budou zapojeny i další prodejny Jednoty, by měl výrazně přispět k jejich energeticky úspornému provozu. „Díky monitorování více prodejen je možné rychle odhalit případné energetické ztráty a efektivně provozovat všechny objekty, kde bude tento energetický management nainstalován,“ popisuje technologii Slavíková.

Spotřební družstvo Jednota otevírá v Dyjákovicích u Znojma novou prodejnu plnou ekologických a energeticky úsporných technologií.
Spotřební družstvo Jednota otevírá v Dyjákovicích u Znojma novou prodejnu plnou ekologických a energeticky úsporných technologií.

E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.