logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak dálkově propojit ozvučení přes UTP, optiku nebo GSM?

Docela často se vyskytne potřeba spojit dvě vzdálená ozvučení, např. dva domy, výrobní haly, nebo vedlejší školní budovu. Dexon nabízí propojení metalické, po optice, i přes data.

WA 820RC sloužící k přenesení audio signálu po optickém kabelu
WA 820RC sloužící k přenesení audio signálu po optickém kabelu

Zdálo by se, že vzdálená ozvučení můžeme audio kabelem propojit snadno. Není tomu tak. Budeme mít problémy s velkým rušením a brumem. Mnohdy ani není možné audio kabel stavebně realizovat.

Prvním způsobem propojení je použití převodníku Dexon WA 810RC, který audio převede na data a pošle přes existují strukturovanou UTP kabeláž v budově. Ta je v budovách dnes standardem. Druhým způsobem je využití existujícího optického propojení. K tomu slouží převodníky Dexon WA 820RC, které opět audio převedou na data a ve formě optického paprsku přenesou přes optický kabel s MM vláknem. A to až na vzdálenost 2 km!

Audio signál můžeme na vzdálené místo dostat také skrz telefonii. Zařízení JGM 10 je modul tzv. pagingu přes klasickou pevnou telefonní síť PSTN. Je připojen na pevnou telefonní linku ve vzdáleném místě. Z hlediska uživatele postačí zatelefonovat na určené číslo, modul linku vyzvedne a následně samotné audio „předá“ do ozvučení. Ovšem ne všude je pevná linka k dispozici. V tomto případě použijeme modul JGM 11, který používá GSM a má tudíž instalovanou SIM kartu. Užití je stejné, opět stačí zatelefonovat na určené „mobilní“ číslo.

Posledním způsobem, který nesmíme opomenout, je IP systém ozvučení Dexon Netspeaker. Zde můžeme říci: „Kam „může“ internet, může i ozvučení“. Tímto způsobem se např. řeší vzdálené obecní rozhlasy nebo sítě prodejen.

Podívejte se, jak převodníky i moduly mohou pomoci s ozvučením na této speciální stránce.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.