logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vybíráme nové vytápění: podlahovka, nebo radiátory?

Pokud právě stojíte před klíčovým rozhodnutím, která z možností bude pro dokonalé teplo vašeho domova ta nejlepší, podívejte se s námi, jaká jsou pro a proti obou řešení.

Vybíráme nové vytápění: podlahovka, nebo radiátory?

Prozradíme vám také, jak využít výhody podlahovky i radiátorů pomocí dvouokruhové sestavy KOMBIMIX.

Nejznámější a stále nejrozšířenější je ústřední vytápění s radiátory. Hodí se do všech obytných domů, a to jak do tradičních, tak i těch méně izolovaných. Že se vám klasika v podobě tlustého tělesa nelíbí? Stačí si vybrat z celé škály designových radiátorů, které se naopak stanou chloubou vašeho interiéru. Tenhle způsob vytápění oceníte hlavně v ložnici, kde nechcete zbytečně topit celý den. V podobě tzv. žebříku se hodí i do koupelny. Samotné radiátory ale nejsou pro vytápění celého domu vždycky ideální. Rozdíl teplot na podlaze a u stropu se totiž může pohybovat v rozmezí 5 až 8 °C. Jinými slovy: zatímco na nohy je nám zima, u stropu může být horko téměř k nevydržení.

Takzvaný žebřík v koupelně oceníte

Podstatně nižší teplotní spád nabízí varianta podlahového vytápění, které vyhřívá místnost odspoda, a přitom tolik nevysušuje vzduch. Podlahový topný systém navíc pracuje s nižšími teplotami a šetří místo pro nábytek, u kterého pak nemusíte brát ohled na prostor pro trubky a topné těleso. Podlahovka je opravdu komfortním a moderním řešením, zvlášť pro obývací nebo dětské pokoje, kde by se vaše ratolesti mohly o radiátor zranit. Vytopit místnost ale trvá déle a stejně tak si budete muset počkat na její ochlazení – podlahové vytápění si s okamžitým utlumením výkonu prostě neporadí.

Objednejte si svoji dvouokruhovou sestavu přímo u společnosti MEIBES nebo v sítích odborných velkoobchodů.


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.