logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ministr ŽP Richard Brabec podporuje moderní čistírny odpadních vod

Ministr životního prostředí Richard Brabec chce omezit napojení domácností na kanalizaci. V boji se suchy má pomoci jímka na dešťovou vodu či čistička odpadních vod.

I když problém sucha, který Českou republiku sužoval od jara minulého roku, se díky zimním srážkám dočasně zmírnil, ne však zcela vyřešil, do budoucna budou občané České republiky před tento problém postaveni znovu. Optimální výsledek proto přináší vhodnější hospodaření s vodou, která by byla zachycována do jímek nebo čistíren odpadních vod, byla by nadále zužitkována, a současně by voda zůstávala v půdě na daném místě a nebyla odváděna jinam, jako je tomu u napojení domácností na kanalizaci. Ministr životního prostředí Richard Brabec chce omezit napojení domácností na kanalizaci. V boji se suchy má pomoci jímka na dešťovou vodu či čistička odpadních vod. Představil svůj záměr ministr.

Vláda ČR dává záměru náležitého hospodaření s vodou zelenou ve svém strategickém plánu, schváleném v říjnu 2015. Český návrh se nechal inspirovat izraelským důmyslným modelem. Dokument počítá s možností čerpání peněz z Evropské unie na výstavbu domovních čistíren odpadních vod.

Jedinečné řešení v souladu s vládní koncepcí nabízejí kvalitní certifikované bezúdržbové třístupňové čistírny odpadních vod STMH, z nichž lze přečištěnou odpadní vodu nadále využívat jako vodu užitkovou např. k zalévání zahrad, kal je možné upotřebit jako kompost či hnojivo.

Česká legislativa rovněž jednoznačně podporuje využívání vyčištěných splaškových vod v článku 12 Směrnice Rady 91/271/EHS z 21. ledna 1991 ve znění Směrnice Rady 98/15/ES z 27. února 1998 o čištění městských odpadních vod: „…kdykoliv je to vhodné, měly by být tyto odpadní vody znovu použity.“ Tomuto bodu naprosto vyhovuje instalace kvalitní čistírny odpadní vod STMH, jež zaručuje recyklaci vody a živin, ochranu povrchových i podzemních vod, a tím pádem také zvyšuje ochranu životního prostředí.

Možnosti finanční podpory hospodaření s vodami v malých obcích z prostředků SFŽP.


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.