logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jaká je ideální vlhkost domácnosti?

Ačkoli děláte pro zdraví vše možné, i přesto se můžete potýkat se zdravotními problémy, které bohužel patří k našemu životnímu stylu. Napadlo vás, že by za problémy mohl být suchý vzduch?

Pokud vás svědí pokožka, bolí oči nebo máte popraskané rty, je pravděpodobné, že žijete v příliš suchém prostředí. Situace se navíc ještě zhorší v topné sezóně.

Jaká je tedy ideální vlhkost?

Suchý vzduch neškodí jen vám, ale také zvyšuje prašnost prostředí a snižuje životnost nábytku, dřevěných podlah i hudebních nástrojů. Ideální vlhkost se pohybuje v rozmezí 40 – 65 % a hodnoty mimo tento interval vyžadují řešení.

Jak přílišné sucho řešit

Rady typu hadr na topení nebo umístění nádobek s vodou problém neřeší, protože potřebujeme do vzduchu dostat litry vody. Ideálním řešením je pořízení zvlhčovače. Na výběr máte z několika variant, např. ultrazvukový zvlhčovač, který vpouští do vzduchu malé kapičky vody. Další variantou jsou zvlhčovače na teplou páru či studené zvlhčovače, které nezvyšují teplotu místnosti.

Podrobné informace o suchém vzduchu a zvlhčovačích naleznete na našich www stránkách, kde pravidelně zveřejňujeme novinky ze světa klimatizací, ventilátorů a vzduchotechniky.


CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY
logo CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY

Jsme specialisté na prodej, realizaci, montáž a servis klimatizací, vzduchotechniky, rekuperací, ventilátorů a tepelných čerpadel. Návrh, realizace a opravy po celé ČR. Maloobchod a velkoobchod. Klimatizace, tepelná čerpadla, vzduchotechnika, ventilátory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.