logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

1. čistírna odpadních vod se zárukou 25 let a životností přes 100let

Záruka a životnost čistírny odpadních vod by měly být jedním s hlavním kritériem pro výběr vhodného řešení

Čistírna odpadních vod je velmi specifické zařízení, které by mělo být po celou dobu svého využití zcela funkční a pro provozovatele bezúdržbové.

Volíme pak tedy zařízení, které nám nabízí vysokou stabilitu a tím vysokou účinnost čištění.



Na trhu se můžeme setkat s mnoha systémy čištění odpadních vod. Pro zvolení toho nejvhodnějšího je nutné důkladně zvážit 3 hlavní kritéria:

  • - umístění a využití čistírny odpadních vod – nejčastěji volíme čistírnu pro pravidelnou zátěž, tedy např. stále obývaný objekt 4 osobami. Avšak v případě, že dojde k navýšení či snížení této kapacity, např. návštěvou či dovolenou, může dojít k narušení stability systému. Rovněž je toto častý jev u rekreačních či horských objektů. Pro zajištění stále stability i při nepravidelných zátěžích se doporučuje vždy volit řešení s využitím předřazené jímky, která tyto výpadky či nárazy v nátoků na čistírnu odpadních vod vyrovná a tím zajistí stálou stabilitu a tedy maximální účinnost čistírny odpadních vod.
  • - způsob nakládání s vyčištěnou vodou – vyčištěnou vodu z čistírny odpadních vod můžeme vypouštět do jednotné kanalizace, do vodoteče a s výhodou zachování hladiny spodních vod nechat vsakovat do půdních vrstev. U všech tří variant je podmínkou vysoká účinnosti čištění. Pokud čistírna špatně schraňuje přebytečný kal nebo tento kal není pravidelně odvážen, dojde k odtoku tohoto kalu společně s vyčištěnou vodou a nastává znečištění kanalizace či vodoteče. U vsaku pak k zanesení vsakovací náplně. V čistírně aktivovaný kal následně chybí. Pro předcházení škod se doporučuje kombinaci čištění aerobními mikroorganismy ve vnosu a mikroorganismy přisedlými na pevném nosiči biomasy. Díky této kombinaci se aktivovaný kal spolehlivěji odděluje od vyčištěné vody.
  • - údržba čistírny – při produkci odpadní vody vzniká velké množství biologicky nerozložitelných látek (písek, plasty apod.), které čistírny nedokážou rozložit. V případě využití přeřazené jímky dojde k jejich zachycení a tím nedojde k zanesení čistícího systému čistírny. Rovněž tato nádrž slouží k zásobníku přebytečného aktivovaného kalu, který vzniká jako druhotný produkt při čištění odpadní vody. Provozovatel čistírny odpadních vod objedná vývoz této nádrže dle zatížení čistírny a velikosti kalojemu 1x za 1-10let.

Moderní 3stupňový systém čištění odpadních vod STMH a STM® zajistí vysokou stabilitu a účinnost čištění a pro provozovatele bezúdržbový provoz.

Kvalita výrobků STMH a STM® je vždy garantována dlouhou zárukou a životností.

Záruka (let): Životnost (let): Celek:
25100-150 PP bio-pakety bio-rotoru
20100betonové nádrže a jímky
1030-50 sklolaminat., plastové a ocelové nádrže
25-20 díly podléhající opotřebení
25-30 elektrosoučástky, kabely rozvaděče

Čistírny odpadních vod STMH a STM® slouží k čištění odpadních vod po celém světě.

Staňte se i vy dalším spokojeným provozovatelem.


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.