logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chomutovský týdeník NÁSTUP vydal článek o CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY.

Společnost CVB s.r.o. se specializuje na realizaci, montáž a servis klimatizací, vzduchotechniky a tepelných čerpadel. Díky dlouholetým zkušenostem a spolupráci s výrobci klimatizačních jednotek jsme připraveni vyhovět požadavku každého zákazníka bez ohledu na jeho velikost.

Společnost s ručením omezeným CVB, která sídlí v Chomutově na Dukelské ulici a specializuje se na prodej, montáž a servis klimatizace, vzduchotechniky a tepelných čerpadel, má za sebou dlouhou historii. Jak prozrazuje její jednatel Robert Cvrk, vznikla už v roce 1997, ovšem současné specializaci se naplno věnuje až posledních jedenáct let, kdy spojil síly se svým švagrem Václavem Bendlem, špičkovým odborníkem v oboru chlazení a klimatizace.


Výsledkem vaší spolupráce je dnes na trhu velmi úspěšná firma. Začátky ale asi nebyly snadné, že?Ano, bylo to takové partyzánské. Já jsem začal dělat obchod a administrativu, švagr technickou část. Zhruba tři čtvrtě roku jsme byli jen sami dva — nejdřív jsme uzavřeli obchod a pak ho spolu jeli udělat. Jak zakázek přibývalo, začali jsme firmu rozšiřovat. Dnes máme jedenáct zaměstnanců a kromě montáží a servisu provozujeme také jeden z největších internetových obchodů s ventilátory, přímotopy, odvlhčovači, infrazářiči a dalším sortimentem.

Vzduchotechnika, klimatizace, to je poměrně odborná specializace. Alespoň pro laika určitě. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?
Pravdou je, že vzduchotechnika a klimatizace mají mnoho společného. Mnohdy se ale setkáváme s tím, že zákazník přijde a chce klimatizaci a přitom potřebuje vzduchotechniku a naopak. Jednoduše řečeno — rozdíl je v tom, že klimatizace upravuje vzduch tepelně, to znamená chladí ho, ohřívá, mechanicky čistí, ale nepřivádí čerstvý. Vzduchotechnika je schopná navíc k těmto činnostem přivádět právě čerstvý vzduch. Zatímco klimatizace je zatím stále ještě využívaná ve čtyřiceti padesáti procentech podnikatelských objektů a tak v jednom, dvou procentech bytů, vzduchotechnika je mnohem více využitelná u všech vrstev obyvatelstva. Je všude, kam se člověk podívá — v kuchyni, koupelně, na toaletě, v kinech, restauracích. Pravdou ovšem je, že dneska už děláme klimatizace nejen do průmyslových budov, ale také do rodinných domů či panelákových bytů. Jak se panelové domy postupně zateplují a dávají se tam plastová okna, dům přestává dýchat, dovnitř se dostane teplota a tu žádným jiným způsobem než klimatizací nelze dostat ven.

Montáže a servis ovšem nejsou vaší jedinou činnost. Jak už jste zmínil, založili jste také internetový obchod. Proč?
Elektronický obchod přináší doba. Založili jsme jej sice jako takový vedlejší produkt ke klimatizaci, ale postupně začíná přebírat prioritu. Funguje pro Česko, Slovensko a Německo a připravujeme i anglickou verzi, protože bychom chtěli prodávat také v anglicky mluvících zemích. Uvědomujeme si, že na trhu je velká konkurence, proto se také snažíme vyjít zákazníkovi maximálně vstříc. Najde-li kupříkladu kdekoliv na internetu nebo v kamenném obchodě výrobek levnější než nabízíme my, poskytneme mu rozdíl zvýšený ještě o deset procet. Také lhůtu pro vrácení zboží bez udání důvodu jsme prodloužili ze zákonných čtrnácti dnů na třicet. Obrázek na webu je jedna věc, v reálu je třeba, aby si zákazník výrobek dobře prohlédl, vyzkoušel, prověřil, otestoval hlučnost a podobně.

Zdá se, že pro vaši firmu není slogan „Náš zákazník, náš pán“ jen prázdným gestem...
Od začátku podnikání se snažíme řídit krédem, že jsme směřovaní na zákazníka, nikoliv na zisk. Znamená to, že když dojde k potížím a to se u klimatizace, vzduchotechniky i tepelných čerpadel, může stát, dostane na naše náklady zákazník kvalitnější, lepší zboží, jen aby byl spokojen. Myslím, že díky tomu, díky kontaktnosti, rychlosti, komunikaci, díky práci našich zaměstnanců jsme docela oblíbení. Ostatně, už po dobu čtyř let máme certifikát kvalitní firmy a to snad o něčem vypovídá. A také třeba i to, že jsme v poslední době získali zakázku na americké ambasádě či to, že naším VIP zákazníkem je zpěvák Palo Habera, jemuž jsme dělali klimatizaci v jeho domě v Praze.


CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY
logo CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY

Jsme specialisté na prodej, realizaci, montáž a servis klimatizací, vzduchotechniky, rekuperací, ventilátorů a tepelných čerpadel. Návrh, realizace a opravy po celé ČR. Maloobchod a velkoobchod. Klimatizace, tepelná čerpadla, vzduchotechnika, ventilátory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.