logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Téma Amazon na českém webu

Řada zmiňovaných témat je součástí facility managementu, který není pouze péčí o objekty či areály, ale také o zaměstnance. Nejčastěji je nové logistické centrum zmiňováno v souvislosti se zaměstnaností.

Reklama

V časopisu MarketingSalesMedia na jaře 2014 byl uveřejněn SOCIAL MEDIA BAROMETR zaměřený na logistický areál v Brně – sklady Amazonu. V barometru bylo zpracováno 8637 příspěvků z letošního roku.
Barometr mimo jiné ukazuje, jaká témata mohou dostat projekt do médií. Nejdiskutovanějším tématem byla zaměstnanost spolu s pracovními podmínkami. V této souvislosti je třeba si uvědomit, že řada zmiňovaných témat je součástí facility managementu, který není pouze péčí o objekty či areály, ale také o zaměstnance, logistika i dopady objektu a provozu na životní prostředí.

Property, Asset nebo Facility management? Zjednodušeně lze říci, že Property management je správa prostor, Asset management správa majetků a Facility management zajištění podpůrných služeb uživatelům a zaměstnancům.

V logistickém areálu Amazonu by mohlo najít pracovní místo 1.500 lidí z celkového počtu asi 600.000 registrovaných na Úřadu práce. Jedná se přeci o investici za zhruba 2,7 miliardy Kč. Není divu, že se jedná o téma, které na sebe strhává pozornost.

Procentuálně byly příspěvky zaměřeny na:

Zdroj: Yeseter Now
  • 39% zaměstnanost a pracovní podmínky
  • 15% zastupitele
  • 12% Investice
  • 8% skladiště
  • 8% pozemky
  • 6% životní prostředí
  • 2% Dobrovíz

Může si česká ekonomika dovolit tuto investici odmítnout? Rozhodování zastupitelstva zvoleného občany bohužel nenabízí odpověď, ale spíše vyvolává řadu dalších otázek.

Aktuálně na iDnes:
Brněnští zastupitelé, kteří před měsícem napočtvrté schválili prodej pozemků developerovi, schválili v 20.5.2014 i změnu územního plánu, a dovolili tak v průmyslové zóně stavbu logistického centra. Stavět by se tak podle zástupce developera mohlo začít již v letních měsících.
Americká firma Amazon má za sebou komplikované brněnské politické dobrodružství. Skončila debata politiků o tom, zda obří logistické centrum v průmyslové zóně, kde se počítalo spíše se sofistikovanějšími provozy, chtějí, nebo nechtějí.
Nyní tak investor a developer musí čelit už pouze běžné administrativě. Zároveň se musí ale Amazon rozhodnout, že právě v Brně chce své centrum mít.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.