logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Condix – čerpadlová skupina pro kondenzační kotle

Při provozu topného systému s čerpadlovou skupinou Condix se dosahuje nižší teplota ve zpětném vedení. Condix lze ideálně používat také při využití několika různých zdrojů tepla.

Oba integrované topné okruhy, přímý a směšovaný, jsou postupně využívány díky inteligentnímu systému směšování, kdy energie ze zpětného vedení nesměšovaného okruhu je využívána ještě pro přívod okruhu směšovaného, takže optimálně snižují teplotu ve zpětném vedení ke zdroji. Čerpadlo je pouze v okruhu směšovaném a pro okruhu nesměšovaný je využita energie čerpadla kotlového. S Condixem je možné i zapojení pro ohřev nepřímotopného zásobníku teplé vody.

Optimalizace využití kondenzační techniky je celoročně aktivně podporována snížením teploty ve zpětném vedení. Alternativně vzniká možnost nízkoteplotního topného okruhu a nabíjení a vybíjení akumulačního zásobníku pomocí pouze jediné směšovací a přepínací armatury.

S jednotkou Condix lze odstranit použití 2 čerpadel a náročných hydraulických komponentů. Condix nahrazuje rozdělovač a hydraulickou výhybku. Condix lze ideálně používat také při využití několika různých zdrojů tepla.

  • Při provozu topného systému s čerpadlovou skupinou Condix se dosahuje nižší teplota ve zpětném vedení.
  • Zvyšuje se doba oběhu topné vody v systému: snížení četnosti zapínání hořáku.
  • Zefektivnění kondenzačního zdroje a zajištění kondenzace téměř po celé otopné období.

Condix - čerpadlová skupina pro kondenzační kotle
Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.