logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bytové stanice Logotherm pro přípravu teplé vody a regulaci vytápění

Bytové stanice připravují ze studené pitné vody teplou vodu, a to průtočným způsobem výměníkem z tepelné energie topné vody. Zajišťují také regulaci vnitřní teploty termostatem.

Bytové stanice fungují tak, že průtočným principem, za využití tepelné energie topné vody na výměníku ohřívají studenou vodu na TV, tedy zajišťují plně ohřev vody. Dále zajišťují regulaci vytápění, termostat, který je na zdi vyfocen otvírá/zavírá ventil ve stanici a tak reguluje vytápění a udržuje zvolenou teplotu. Bytové stanice Logotherm pro dohřev teplé vody, instalované v pasivním bytovém domě pro seniory v Modřicích, se v tomto a podobných projektech používají hlavně ze třech důvodů, stručně:

1. Energetická výhoda
Využitím bytových stanic odpadá celá centrální příprava TV a s tím spojené rozvody. Tedy odpadnou energetické ztráty z akumulace a cirkulace teplé vody, což je samozřejmě pro energeticky úsporné projekty velmi důležité.

2. Zdravotní
Teplá vody je se připravuje průtočným principem a vždy pouze v okamžiku jejího odběru, čímž se eliminuje výskyt bakterií Legionella, což je v podobných zařízeních, kde jsou starší lidé, kteří mají sníženou imunitu velmi důležité.

3. Uživatelský komfort
Kombinace bytové stanice (ke stanici je celoročně přivedena topná vody, neexistuje žádná topná sezóna) a termostatu umožňuje lidem celoročně plně individuální regulaci vytápění, každý uživatel bytu si může přenést svoje zvyky, to co pro něj je tepelná pohoda do nového bytu, což pomáhá jinak někdy obtížné aklimatizaci starších lidí na nový byt, na nové prostředí.


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.