logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Domácnosti mohou ještě více uspořit na energiích díky celorepublikové aukci

Ceny elektrické energie i zemního plynu od nového roku klesají. Pro koncového spotřebitele tato jistota ale neznamená, že odebírá nejlevnější elektřinu či plyn na trhu a za nejvýhodnějších podmínek.

Reklama

Domácnosti z celé České republiky se proto mohou do 31. ledna 2014 hlásit do sdruženého nákupu energií na stránkách www.aukcejinak.cz. Aukci organizuje společnost ARCH Consulting s.r.o., která jako jedna z mála firem na trhu garantuje minimálně 10% úsporu neregulované části cen oproti standardním cenám na rok 2014. Své klienty přitom nijak nezavazuje k podpisu nové smlouvy. Zda novou smlouvu klient podepíše, se může rozhodnout až po skončení aukce, žádné sankce mu nehrozí. Průměrná úspora každé domácnosti při minulé aukci činila 3 700 Kč u elektrické energie a 4 860 Kč u zemního plynu, proto novou smlouvu podepsalo 95 % domácností.

Do aukce se mohou hlásit jak družstva, sdružení vlastníků, tak jednotlivé domácnosti. „Kromě garance minimální 10% úspory je další výhodou to, že nová smlouva se podepisuje pouze na jeden kalendářní rok bez automatické prolongace se standardní výpovědní lhůtou, což vzhledem k dlouhodobému předpokladu poklesu cen energií nesvazuje klientovi ruce. Našim klientům tedy nehrozí žádná nevýhodná fixace smlouvy na několik let či dlouhé výpovědní lhůty, jak tomu mnohdy bývá,“ říká k projektu jeho zakladatel Ing. Aleš Choutka. „Při výpočtu úspory bereme samozřejmě v potaz aktuální sníženou cenu energií na trhu, ne loňské vyúčtování.“

Účastníci aukce se nemusí u nového dodavatele obávat ani nevýhodných podmínek, skrytých poplatků a sankcí. „Obchodní podmínky jednotlivých dodavatelů analyzujeme a poplatky za ostatní nabízené služby regulujeme pomocí zadávací dokumentace, stanovujeme tedy jejich maximální výši. Vysoké ceny za telefon, nesmyslné administrativní poplatky, předražené částky za přepsání elektroměru a podobné nešvary u nás neprojdou.“ říká Ing. Aleš Choutka. „Navíc při minulé aukci jsme zákazníkům snížili poplatky za odběrná místa, u elektřinu o polovinu na 30 Kč za měsíc, u plynu dokonce na 0 Kč. Tyto poplatky přitom někteří dodavatelé nyní zvyšují, aby kompenzovali své snížení marží kvůli dlouhodobému poklesu cen energií.“


AUKCE JINAK nabízí domácnostem i kvalitní klientský servis, který nekončí podpisem smlouvy s novým dodavatelem. „Pokud by vyvstaly při komunikaci s novým dodavatelem problémy, nabízíme klientům možnost řešit je s námi. Mnohým problémům ale předcházíme i díky tomu, že spolupracujeme pouze s prověřenými dodavateli.“ říká Ing. Aleš Choutka.

Společnost ARCH Consulting tímto vyvrací mýty a polopravdy, které se v poslední době o aukcích energií šíří. „I maloodběratelé mohou sdružením více domácností ušetřit na energiích stále nemalé částky a přitom dostávat kvalitní a profesionální služby.“ shrnuje výhody elektronických aukcí Ing. Aleš Choutka.

Zájemci mají možnost hlásit se a zasílat podklady do aukce pomocí formuláře na stránkách společnosti do 31. 1. 2014 www.aukcejinak.cz/domacnosti. Stačí si vybrat, o jakou komoditu mají zájem (elektřina/plyn), případně se zapojit do obou aukcí současně. Samotné aukce pak proběhnou v polovině února 2014.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.