logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jímka, septik, nebo čistička odpadních vod (ČOV) STMH?

Jak naložíme s odpadními vodami, pokud k našemu domu nebo chalupě nedosahuje kanalizace? Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých řešení? K domu pro 4člennou rodinu pořídíte kvalitní ČOV již od 50 000 Kč.

Jednoznačná odpověď na otázku, který způsob likvidace odpadních vod je nejvhodnější, neexistuje, protože záleží na celé řadě faktorů. Rozhoduje, zda je dům trvale obydlený či využívaný jen jako rekreační objekt.

A samozřejmě také to, jaké jsou možnosti pozemku a jaké má zadavatel nároky na obsluhu zařízení, zda je v blízkosti vodní tok, do kterého lze přečištěnou vodu vypouštět, a na dalších podmínkách. Nejrozumnější je pozvat si přímo na místo odborníka a nechat si poradit.

Při rozhodování, jakým způsobem budete u svého rodinného domu, chaty či chalupy likvidovat odpadní vody, byste jednu povinnost neměli opominout jak s ohledem na životní prostředí, tak na stav svého konta: ať již u vás zvítězí septik nebo domovní čistička odpadních vod (ČOV), musíte dnes na rozdíl od minulosti mít povolení k vypouštění odpadní vody do vod povrchových nebo podzemních. Při zanedbání této podmínky vás může postihnout pokuta až ve výši 50 000 Kč.



Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.