logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

S peletami klesnou roční náklady na topení o třetinu

I v nelehkých časech se ušetřit dá. A s peletami a biomasou dokonce výrazně. Lidé, kteří se rozhodnou topit ekopalivy jako jsou pelety či brikety, ušetří ročně tisíce.

Možnost úspory s peletami a biomasou byla hlavním výstupem z tiskové konference Klastru Česká peleta a CZ Biom, která proběhla v pražské Creative Gate, ve středu 25. 1. 2011.

To je důležitá zpráva především pro rodiny a firmy. Rodiny kvůli ekonomické krizi často obrací každou korunu a nejinak tomu je u firem, které často musí v důsledku snižování nákladů propouštět.

S příchodem roku 2012 počítají teplárny se zdražením až o devět procent. To je pro spoustu lidí obrovský zásah do rozpočtu. Zdražuje též elektřina a plyn. I to se negativně promítá do nákladů na vytápění. Pevná biopaliva jdou přitom opačným směrem. S peletami nezaplatíte více. Naopak ušetříte. Přestože jsou pořizovací ceny kotlů na pelety relativně vysoké, vyplatí se už po krátké době a roční úspory dosahují skvělých hodnot.

“Pelety jsou nejčistším možným řešením vytápění domů při volbě mezi tuhými palivy. Neprodukují škodlivé zplodiny jako např. uhlí a komfortem při obsluze se přibližují plynu nebo přímotopu. Ušetřit se navíc dá klidně třetina nákladů ročně,“ zhodnotil ekonomické výhody přechodu na moderní vytápění šéf Klastru Česká peleta Vladimír Stupavský.

Zdůraznil, že přes výhodnější cenu nedochází ke snížení pohodlí. “Vytápění peletami je zásadně levnější nežli například plynem, topným olejem nebo elektřinou. Navíc komfort, na který jsme zvyklí při plynovém nebo elektrickém vytápění, nemusíme opouštět. Peletový kotel si sám přikládá a pelety nám doveze až do domu cisterna, která je po napojení hadic nafouká přímo do zásobníku ke kotli,“ popisoval Stupavský, jak vytápění pevnými biopalivy funguje.

Šéf Klastru Česká peleta Vladimír Stupavský seznamuje novináře s výhodami vytápění peletami

Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.