logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekonstrukce parku Studánka a Kapucínských zahrad v Brně

Rekonstrukce obsahovala jak komplexní sanaci s použitím sanační omítky Baurex dle WTA, tak i vybudování nové technologie vodního prvku, aby objekt mohl sloužit znovu svému účelu k občerstvení nezávadnou vodou.

Reklama

V loňském roce probíhaly od jara stavební práce na dokončení rekonstrukce parku Denisovy sady, a to na VII. a VIII. etapě. Město Brno dostalo v roce 2009 dotaci z Regionálního operačního programu Jihovýchod, oblast podpory Rozvoj urbanizačních center na projekt pod názvem Revitalizace městských parků, I. etapa.

Navržená revitalizace celého areálu a parkové úpravy jsou dílem architektů z Atelieru Brno ing. Arch. Hrůša. Stěžejním bodem revitalizace parku Studánka byla rekonstrukce objektu Fons Salutis (Pramen zdraví). Rekonstrukce obsahovala jak komplexní sanaci, kde byly použity sanační omítky Baurex dle WTA, tak i vybudování nové technologie vodního prvku, aby objekt mohl sloužit znovu svému účelu a návštěvníci parku se zde mohli občerstvit nezávadnou vodou. Před objektem Fons Salutis pak byl obnoven bazének – kašna vybavená technologickým prvkem pro spouštění trysek se strojovnou. Zároveň zde vznikla nová odpočinková pobytová plocha.

Fotografie z realizace

Základní omítka dle WTA - 25 kg
Prášková směs z vápna, hydraulických pojiv a vysoce porézního plniva s největší zrnitostí 1,2 mm. Porezita ztvrdlé malty > 50%.

Oblasti použití
Jako ruční nebo strojní sanační jádrová omítka dle WTA určená pro zdivo trvale a extrémně poškozené solí a vlhkostí pro vnitřní a venkovní použití
  • aplikace na vyrovnaný povrch (např. za pomoci Baurex-vyrovnávací omítky nebo Baurex-prostřik )
  • celoplošně o minimální tloušťce 1 cm a max. 2 cm. Doba schnutí 1cm= 1 týden. POZOR : po 2 týdnech se vyvine silná hydrofobizace a stíží nanesení další vrstvy
  • jako jádrová omítka před aplikací Baurex- vrchní sanační omítkou
  • ve styku mezi omítkou a podlahou nutno provést dělící řez, který vytvoří mezeru min. 3mm
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.