logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak pečovat o garážová vrata a pohony Hörmann?

Údržba je vrat a pohonů Hörmann je velmi jednoduchá.

Pohodlí? Kdo by ho neměl rád. Stačí jen zmáčknout tlačítko na dálkovém ovladači a brána či garážová vrata se sama otevřou. Za nepříznivého počasí, v mrazu či za tmy tak vystoupíte z vyhřátého auta až v bezpečí garáže. Aby vám však pohony vrat a bran dobře a co nejdéle sloužily, je nutné o ně správně pečovat.

Vrata je potřeba zachovávat v čistotě, a to z vnější i z vnitřní strany.
Jejich údržba je velmi jednoduchá. Postačí vám teplá voda a v případě velké špíny i čisticí prostředek. Ten musí být neutrální s pH 7 a neabrazivní, tj. nedrhnoucí. Postačí například obyčejný saponát na mytí nádobí.

A jak postupovat při údržbě vrat?

„Garážová vrata alespoň jednou za tři měsíce omyjte obyčejnou vodou. Nezapomeňte ani na vnitřní gumové těsnění, jež musí za všech okolností zůstat čisté. Pozornost věnujte také vodicím kolejnicím. Zde budete potřebovat pouze suchý hadr, kterým vytřete veškerý prach a špínu. Aby vrata při provozu neskřípala, tak se raději vyhněte všem tukům a mazadlům,“ uvádí Karel Pekárek, servisní technik společnosti Hörmann. Správný chod vrat zajistí také roční prohlídka vyškoleným odborníkem, který je ošetří a v případě závady i opraví.

Vyčistěte prostor bránových pohonů

Přejete-li si, aby vám pohony bran dobře fungovaly, pak dbejte na to, aby byl prostor, v němž se brána pohybuje, vždy čistý. Tato zásada platí jak u otočných, tak posuvných bran. Obzvláště v období podzimu a zimy je důležité odstranit z kolejnic například napadané listí, bláto či sníh. Jen tak předejdete omezené hybnosti brány. A stejně jako u pohonů vrat je i zde vhodné nechat alespoň jednou za rok bránu prohlédnout odborníkem, který promaže a dotáhne uvolněné součástky.

Inspiraci můžete čerpat na stránkách www.hormann.cz.


Údržba je vrat a pohonů Hörmann je velmi jednoduchá.


Hörmann Česká republika s.r.o.
logo Hörmann Česká republika s.r.o.

Rodinný podnik Hörmann je předním světovým výrobcem dveří a vrat. Od svého založení v roce 1935 společnost vyrobila a na celém světě prodala více než 15 milionů vrat. V České republice působí od roku 1997 a v roce 2023 dosáhla na tuzemském trhu obratu ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.