logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Projděte si s námi výrobu izolačních skel HELUZ IZOS

Největší český producent izolačních skel Heluz Izos provozuje své výrobní linky ve městě Žatec. Nabídka širokého sortimentu skel, krátké dodací lhůty a nároky na kvalitu vyžadují precizní řízení výroby a logistiku. Jednotlivými fázemi výroby izolačních skel nás provedl Ing. Martin Najman, projektový a produktový manažer společnosti Heluz Izos.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Do skladu návozu skla pro výrobu míří denně minimálně jeden kamion základního materiálu. Po jedné tabuli se sklo savkovým jeřábem dopravuje na řezací stoly. Ze skla typu float lze řezat jakékoliv tvary, šikminy a oblouky, a to včetně otvorů ve skle.

Pojízdný shuttle odebírá sklo ze řezacích strojů a zakládá je do tzv. knihoven. Další dopravník odebírá skla podle naprogramované výroby z knihoven a umísťuje na výrobní linku izolačního skla. V první fázi výroby na lince se na každé tabuli upravují hrany tak, aby byly bezpečné pro manipulaci a zamezilo se jejich poškození při dalším zpracování.

V dalším kroku se již na jednotlivá skla pokládají distanční rámečky, které jsou vyráběny a ke kompletaci řazeny automaticky k příslušným tabulím skla podle jednotlivých zakázek. V komorovém lisu jsou skla pod tlakem slepena v ochranné atmosféře argonu.

Hotové výrobky jsme si mohli prohlédnout v expedici na nabalených stojanech s hotovými zakázkami. Martin Najman nám v oddělení expedice vysvětlil opatření proti boulení izolačních skel ve vyšších nadmořských výškách z důvodu nežádoucího přetlaku argonu.

O mnoho více z výroby izolačních skel se můžete dozvědět v naší reportáži.

Přečtěte si také Digitální tisk keramickými barvami na sklo pro interiér i fasádu Podívejte se také na výrobu designového skla HELUZ IZOS
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.