logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Vrata do haly: Jak vybrat klíčový prvek pro bezpečnost, pohodlí a efektivitu průmyslových prostor

Průmyslová vrata do haly jsou klíčovou součástí každé moderní průmyslové haly. Nejenže chrání vaše prostory, ale také hrají důležitou roli v efektivitě a produktivitě vašeho podnikání. Při výběru těch správných vrat je třeba zvážit řadu faktorů, jako je bezpečnost, izolace a snadné ovládání.

Investice do kvalitních průmyslových vrat se vyplatí. Pomohou vám snížit provozní náklady, zvýšit energetickou účinnost a zajistit bezpečnost vašich zaměstnanců. Navíc mohou zlepšit celkový vzhled vaší průmyslové haly.

Typy průmyslových vrat

  • Průmyslová sekční vrata jsou dnes již bez pochyby nejpoužívanějším typem vratových uzávěrů. Disponují zejména vysokými izolačními vlastnostmi, nízkou cenou, úsporou místa a širokým výběrem designu. Další výhodou průmyslových sekčních vrat je samotná variabilita. Investor dostane výrobek šitý na míru dle jeho představ, a to včetně integrovaného dveřního křídla, částečného či úplného prosklení nebo třeba větracích mřížek. Samotné vratové křídlo je vyrobeno z tzv. sendvičových panelů o síle 40 mm, 60 mm nebo 80 mm.
  • Průmyslová rolovací vrata jsou vhodnou alternativou vrat sekčních, a to zejména v místech, kde je problém s prostorem pro kolejnicové vedení, nebo kde by mohlo kolejnicové vedení vadit. Rolovací vrata do haly pak nezajíždějí pod strop, ale jsou navíjeny na hřídel, která je přímo nad otvorem. Vratové křídlo je složeno z ocelových nebo hliníkových zateplených případně nezateplených lamel o síle cca 20 mm.
  • Průmyslová rychloběžná vrata mají největší benefit především samotné rychlosti otevření vratového křídla. Rychloběžná vrata jsou nejčastěji foliová. Je možné zvolit také sekční nebo rolovací varianty.



Průmyslová vrata do haly mohou sloužit také jako bezpečnostní protipožární uzávěry dle předepsaných požárních odolností. K vratům je možné zvolit celou řadu doplňků. Samozřejmostí je usnadnění s manipulací zboží a výrobků pomocí nakládacích můstků ať už hydraulických, nůžkových nebo výsuvných. Komfort nakládky zvyšují i klapkové mechanické nebo nafukovací límce navaděče případně dokovací buňky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.