logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Decentní decentrální větrání

Řízené větrání se zpětným ziskem tepla je v dnešní době již nepostradatelnou součástí zdravého a komfortního bydlení. Součásti větracích přístrojů by měly co nejméně narušovat celkovou estetiku a vzhled budov. Proto již před lety vyvinula společnost inVENTer větrací přístroje se vyústěním "Corner", které je decentně ukryté ve špaletě okna a nenarušuje celkový pohled na fasádu.

Poslechněte si audio verzi článku:

Poté se vývojáři této firmy zaměřili na vnitřní prostory a na trh byl uveden zapuštěný vnitřní kryt „Undercover“, který je v jedné rovině s omítkou vnitřní zdi a lze různými způsoby barevně přizpůsobit interiéru budovy.

I nejnovější produkt v portfoliu značky inVENTer fasádní ukončení „NORDIC“ se ubírá tímto směrem. Byl vyvinutý jak pro klinkerové fasády, tak pro klasické fasády se zateplením.

Fasádní ukončení „NORDIC“ lze použít u všech standardních přístrojů značky inVENTer, jako je například patentovaný, velice tichý větrací přístroj iV14-Zero, větrací přístroj určený pro jednopokojové prostory iV-Twin+, kompaktní větrací přístroj iV-Smart+, nebo plus výkonnostní přístroj iV14-MaxAir. Všechny výše uvedené decentrální větrací zařízení zajišťují kontinuální a efektivní větrání. Mimo větracích přístrojů se zpětným ziskem tepla je „NORDIC“ použitelný i u zařízení na principu podtlakového větrání bez rekuperace, která jsou vyvinuta značkou inVENTer a prodávána pod produktovou řadou s názvem ALD. Aerodynamický tvar vnitřní části ukončení NORDIC zaručuje optimální proudění vzduchu.





Nenápadná větrací mřížka z hliníku, která tvoří venkovní část ukončení NORDIC splývá s ostatními lícovými cihlami fasády. Úzký a protáhlý tvar mřížky vizuálně napodobuje klinkerové cihly. Dle požadavku zákazníka lze tuto mřížku dodat v požadované barvě (například měděně hnědé RAL 8004), která naprosto splyne s fasádou. Standardně jsou tyto mřížky dostupné v bílé, šedivé a antracitové barvě. Fasádní zakončení NORDIC má integrovaný mírný spád směrem ven z budovy a jeho instalace je velice jednoduchá a rychlá. Právě tento mírný spád zajišťuje, že je případný kondenzát vznikající pří odvodu znečištěného vzduchu bezpečně odváděn ven z budovy. Prvek umístěný ve fasádě lze z obou stran flexibilně zakrátit, a proto jej lze využít u různorodých konstrukcí zdí s rozdílnými šířkami zateplení. Instalační blok je vyrobený z nehořlavého materiálu Neopor®, který je díky svým vynikajícím izolačním vlastnostem, za které může příměs grafitu, ideálním řešením pro energeticky úsporné stavby. U novostaveb je jeho předností i to, že lze velice jednoduše propojit se stavebním prvkem Simplex, který patří taktéž do portfolia značky inVENTer.

Toto nové fasádní ukončení tak umožňuje projektantům, architektům či investorům integrovat co nejméně nápadně decentrální větrací systémy do budov.

Více informací naleznete na www.inventer.cz nebo si o ně můžete napsat na info@inventer.cz


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.