logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

FOR ARCH je za dveřmi. Máme pro Vás volnou vstupenku

17. září otevře své brány další ročník stavebního veletrhu For Arch. Pro návštěvu veletrhu můžete využít volnou vstupenku, kterou si pohodlně stáhnete doma.

Reklama

Veletrh každoročně přináší prezentace novinek z mnoha oborů spojených se stavebnictvím, své zastoupení na veletrhu mají přední výrobci, dodavatelé, řemeslníci, ale také investoři, developeři a zástupci dalších oborů souvisejících se stavebnictvím.

Stánek naší redakce TZB-info a ESTAV.cz najdete v hale 1, stánek F17

Stáhněte si volnou vstupenku na veletrh FOR ARCH 2019 ZDE

Živé vysílání z veletrhu

  • Zahájení vysílání v úterý 17.9.2019 v 11.20. Stream najdete na titulce TZB-info v okně FOR ARCH a na našem kanálu na youtube. Vysíláme každý den až do soboty!
  • Program, časy rozhovorů a hosté. Redakce si vyhrazuje právo na změny. Přeci jen veletrh je veletrh. Aktulizace sledujte průběžně na stránce on-line streamu.

TZB-info a ESTAV.cz opět připravují přímé přenosy rozhovorů s experty na aktuální témata ze stavebnictví a souvisejících oborů. Pozvání přijaly desítky hostů, kteří budou na naše otázky odpovídat prakticky v průběhu celého konání veletrhu.
Stream rozhovorů z veletržního stánku bude možné sledovat přímo na titulní stránce TZB-info.

Přednáška Barevné paneláky

  • úterý 17.9.2019 od 14:00, konferenční sál 2 (ve vstupní hale I)

Zveme Vám rovněž na exkluzivní přednášku Barevné paneláky: Jsou lepší barevná, nebo šedivá sídliště? V České republice se více než polovina bytového fondu nachází na sídlištích. Pokud bychom porovnali snímky těchto novodobých hradeb měst dnes a třicet let nazpět, zaznamenali bychom jeden zásadní rozdíl. Došlo k posunu od fádní “panelové” šedi ke změti barev a tvarů. Výsledný obraz připomínající s trochou fantazie gigantickou dětskou stavebnici je trnem v oku řady architektů, kunsthistoriků a předmětem údivu cizinců, kteří se dosud s podobným redesignem poválečné modernistické výstavby nesetkali.

Přednáška představuje výsledky výzkumu financovaného ESTAV.cz a TZB-info ve spolupráci s iniciativou paneláci.cz pod vedením Mgr. Martina Veselého, Ph.D.

Po přednášce bude volně pokračovat diskusní setkání facebookové skupiny Projektanti, architekti - skupina pro stavební odborníky, na které jste samozřejmě také srdečně zváni.

Přednáška o barevnosti panelových sídlišť v úterý od 14:00, konferenční sál 2 (ve vstupní hale I). Vstupné na přednášku i diskusi je zdarma v rámci vstupenky na veletrh.

Konference Požární bezpečnost staveb


Druhý den veletrhu, ve středu 18. září, proběhne další ročník konference Požární bezpečnost staveb, kterou připravuje portál TZB-info. Na konferenci zazní přednášky o požárněbezpečnostním řešení zrekonstruované historické budovy Národního muzea v Praze a obnovené chaty Libušín na Pustevnách, která vyhořela v roce 2014.

Tématem konference Požární bezpečnost staveb bude i vývoj požárního kodexu v ČR a jeho současná podoba. Diskutovat budeme možnosti jeho zjednodušení v oblasti projektování staveb s ohledem na nové poznatky v oboru stavebnictví. Podrobněji zazní návrhy nového přístupu k navrhování dřevostaveb z hlediska požáru a zkušenosti ze Slovenska, kde již ke změně dochází.

Podrobný program konference a přihlašovací formulář naleznete na stránkách konference.

Právní poradenství

Opět vám nabízíme možnost využít právní poradenství ESTAV.cz pozval na veletrh dva oblíbené autory článků, právní konzultantku JUDr. Petru Adámkovou, Ph.D., a advokáta Radka Motzkeho. Odpovídat na vaše dotazy budou zdarma!


Mgr. Radek Motzke – advokát

Kdy: středa, 18. 9. 2019
Časový rozvrh: I. blok 10:00 až 11:00, II. blok 13:00 – 15:30, III. blok 16:00 – 18:00
Délka jedné konzultace max. 30 minut.

Chystáte se vydat svoje životní úspory na výstavbu nebo koupi nemovitosti? Pojďte se poradit s právníkem, jak celý proces ochránit a zdárně ho dokončit. Na co si dát pozor při koupi nemovitosti? Co vás čeká na stavebním úřadě? Jak nejen stavět, ale i dostavět kvalitně a za předem stanovený rozpočet? Na tyto i na další dotazy budu odpovídat díky ESTAV.cz celý den zdarma. Přijďte se poradit.“ říká Mgr. Radek Motzke, specialista na stavební právo.


JUDr. Petra Adámková, Ph.D. – právní konzultantka

Kdy: čtvrtek, 19. 9. 2019
Časový rozvrh: I. blok 10:00 – 12:00, II. blok 13:30 – 16:00, III. blok 16:30 – 18:00
Délka jedné konzultace max. 30 minut.

Zájemcům a návštěvníkům stánku ESTAV.cz mohu pomoci zorientovat se v platné legislativě soukromého i veřejného práva spojené s koupí nemovitosti, plánovanou výstavbou či rekonstrukcí nemovitosti, jak optimálně nastavit kupní smlouvu, smluvní vztahy s realizační firmou a technickým dozorem, vysvětlím, jak probíhá stavební řízení a co je třeba pro jeho úspěšné zvládnutí, kdy je třeba se obracet na stavební úřady či na soudy v případě sousedských sporů atd.“ komentuje své možnosti Petra Adámková.

Poradenství k cenám energií a výberu dodavatele elektřiny a plynu

Ing. Jan Schindler, analytik Kalkultátoru cen energií TZB-info

Kdy: sobota, 21. 9. 2019
Časový rozvrh: I. blok 10:00 – 12:00, II. blok 13:30 – 16:00, III. blok 16:30 – 18:00
Délka jedné konzultace max. 30 minut.


Publikace ZDARMA na stánku

  • Jak na povolení rodinného domu - NOVINKA
  • Jak koupit bydlení
  • Jak bezpečněji bydlet
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.