logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

FOR ARCH 2017 udělil čestná uznání, redakce TZB-info se ptá oceněných


Odborná porota soutěže GRAND PRIX

V sobotu 23. září se zavřely brány 28. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH. Odborná porota i letos vybírala ty nejlepší exponáty a technologie.

Reklama

Ocenění GRAND PRIX porota udělila 5 ze 46 přihlášených exponátů. Dalších 6 získalo čestné uznání.

O ocenění GRAND PRIX si přečtětě v článku: FOR ARCH ocenil výrobky, redakce TZB-info se ptá.

ČESTNÁ UZNÁNÍ FOR ARCH 2017

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. za zvukověizolační zdicí blok HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená;

  • O výrobku:

    Zvukověizolační zdicí blok HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená
    Inovativní zdicí blok určený pro zvukověizolační zdivo s funkcí dvojité konstrukce zděné v jednom kroku na PU pěnu. Zdicí blok se skládá ze dvou cihelných tvarovek spojených přes minerální vlnu bez dalších mechanických spojů. Deklarovaná hodnota neprůzvučnosti je Rw = 57 dB při šířce cihelných bloků pouze 21 cm.
    Cihelné bloky o šířce 21 cm mají neprůzvučnost Rw = 57 dB (změřená hodnota Rw = 59 dB) a jejich výhodou je snadné provádění - zdí se na PU pěnu a zvýšení tepelného odporu oproti tradiční cihelné konstrukci. V systémovém řešení investoři ocení potlačení přenosu konstrukčního hluku a snížení rizika vzniku trhlin mezi konstrukcemi. Výhodou je rovněž nízká plošná hmotnost konstrukce.
    Výrobek byl na výstavě podpořen sympatickým vtipným mottem: MÍSTO HLUKU MÍSTO.
    O vystavené nové generaci akustické cihly Heluz jsme natáčeli na veletrhu i rozhovor, ale než jej střižna vydá, můžete se inspirovat ve článku na TZB-info Nová cihla od společnosti HELUZ pro akusticky dělicí konstrukce
  • TZB-info: Řekněte nám něco k tomu sympatickému headlinu MÍSTO HLUKU MÍSTO. Plocha je v dnešních nemovitostech velmi drahá, nejsou pak cihly vlastně zadarmo?
  • HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.:

    Jako vše ostatní ani ty nejlepší cihly nejsou zadarmo. Výhody spojené s použitím HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená však přinesou užitek a úsporu prakticky všem zainteresovaným stranám. Výhodou pro projektanta je modulární rozměr, tedy stejný jako u navazujících obvodových zdí, stavební firma ušetří oproti zdění z klasických akustických cihel čas, protože „Kompakty“ jsou pojeny na PUR pěnu. Jedná se tedy o suchý proces bez přesunů dalších stavebních hmot a vody a odpadá i časově náročné a často problematické vyplňování maltovacích kapes. Investor – zvláště pak developer – získá díky užší konstrukci velmi drahou obytnou plochu – ta je vlastně v přeneseném slova smyslu zadarmo a uživatel bytu získá tu největší hodnotu – akustickou pohodu domova nerušenou nežádoucími vlivy okolí, získá tak opravdové soukromí.

    "Všechny tyto výhody cihly HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená jsme se snažili vystihnout v marketingové zkratce MÍSTO HLUKU MÍSTO", doplňuje manažerka marketingu společnosti HELUZ, Andrea Stejskalová.

ZAPA beton a.s. za drenážní beton ZAPA DROP s propustností 90 – 95 % dešťové vody do spodních vrstev.

  • O výrobku:
    ZAPA DROP má vynikající odvodňovací vlastnosti v kombinaci s dobrou únosností. Vysoké hodnoty vsakovací poměrů umožňují aplikaci tohoto produktu zejména v místech nové zástavby, kde by z důvodu vysokých požadavků na zachování vsakovacích poměrů bylo nutné budování retenčních nádrží. Dalším uplatněním je v okolí bazénů a všude, kde je požadavek na propustnost vody materiálem.
  • TZB-info: Jak je silný argument vodopropustnosti v období, kdy se často mluví o hospodaření s dešťovou vodou, kterou nechceme nechat odtékat? Co bylo motivem k této vlastnosti?
  • ZAPA beton a.s.: Dešťová voda se na tradičních zpevněných plochách odvádí do kanalizace a za tuto službu je nutné platit. Drenážní beton ZAPA DROP nechává dešťovou vodu volně vsakovat do podloží. Existuje ale i možnost dešťovou vodu jímat pod drenážním betonem systémem drenážních trubek a svádět ji do jezírka, odkud se dá využít k zavlažování okolní zeleně. Tak tomu je u výjimečného projektu Sportovního parku Jáma v Bratislavě. Dalším benefitem je, že se na povrchu betonu netvoří louže, není třeba jej spádovat a lze jej i probarvit. Jako čerstvá betonová směs se dá ZAPA DROP ukládat do složitých organických tvarů bez nutnosti řezání dlaždic a vzniku odpadu.
Prezentace ZAPA DROP na veletrhu FOR ARCH
Prezentace ZAPA DROP na veletrhu FOR ARCH
Ředitel ZAPA betonu Marco Duranda přebírá čestné uznání od manažerky veletrhu Kateřiny Maštalířové
Ředitel ZAPA betonu Marco Duranda přebírá čestné uznání od manažerky veletrhu Kateřiny Maštalířové

Master Therm tepelná čerpadla s.r.o. za multifunkční tepelné čerpadlo AquaMaster Inverter-90l, 1AQ90l-1;

  • O výrobku:
    Tepelné čerpadlo disponuje širokým rozsahem topného výkonu 7 - 48 kW a zároveň chladícího výkonu což umožňuje využití v nejnáročnějších průmyslových aplikacích. Kombinovaná COP neboli účinnost je až 8,5 při současné výrobě tepla a chladu. Díky elektronickému vstřikování chladiva dokáže jednotka pracovat ve velkém rozsahu vstupních i výstupních teplot. Ustálení na provozní parametry probíhá extrémně rychle, díky prediktivnímu řízení polohy vstřikovacího ventilu. Díky připojení k internetu je umožněna vzdálená online diagnostika, úprava parametrů i logování provozních stavů pro nejlepší možnou optimalizaci při daném zapojení a druhu provozu.

  • TZB-info: Jste českým výrobcem tepelných čerpadel vzduch - voda, země - voda, voda - voda, s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Vyrábíte tepelná čerpadla pro rodinné domy, bytové domy i průmyslové objekty, často vystavujete i v zahraničí. Na stupních vítězů stojíte poměrně často. Kolik vašich čerpadel se prodá v ČR a kolik v zahraničí a kolik cenných kovů již máte? A hraje ocenění u zákazníků roli?
  • Martin Samek, obchodní ředitel společnosti Master Therm tepelná čerpadla s.r.o. redakci řekl: "Ano, jsme český výrobce širokého sortimentu tepelných čerpadel, působíme na trhu již od 90. let. Toto je naše jubilejní 20. ocenění a každé z nich nás nesmírně těší. Letos oceněný výrobek má opravdu skvělé parametry a je vhodný pro vytápění a chlazení velkých objektů a také pro systémy zpětného získávání tepla, což je oblast, které se také věnujeme. Nejsme velká společnost a tomu odpovídá i roční produkce. Naší předností není objem výroby, ale kvalitní a inovativní produkt a schopnost flexibilního přístupu. Celkově letos dodáme na trh asi 700 ks tepelných čerpadel, z toho přibližně třetinu do ČR a zbytek do Evropy."

Realizace úsporného vytápění a chlazení s multifunkčním tepelným čerpadlem AquaMaster Inverter90l pro technologii výroby oříšků obalovaných v čokoládě. Rok 2017, POEX Velké Meziříčí, a.s. Leták ke stažení


Úsporné řešení vytápění a chlazení pro technologii výroby oříšků obalovaných v čokoládě. Původní elektrický ohřev čokolády byl nahrazen tepelnými čerpadly voda-voda AQ90I. Zatímco sekundární strana TČ poskytuje teplo pro nepřímotopný ohřev zásobníků tekuté čokolády o objemu 4x10 000 litrů, chladící energie je účelně využita pro ochlazování skladu oříšků.

ALUKOV a.s. za kuřáckou kabinu SMOKE ISLANDS;

  • O výrobku:
    SMOKE ISLANDS jsou zastřešení vhodná pro řešení kuřácké zóny vně kancelářských budov, průmyslových zón, výrobních závodů, hotelů, restaurací a kaváren. Můžou být umístěná v atriu nebo na střechách, terasách moderních office center a nákupních galerií. Počet míst je variabilní, záleží na rozměru a výbavě zvoleného modelu. Základem konstrukce jsou hliníkové profily s odolnou polykarbonátovou nebo skleněnou výplní. To dává celému zastřešení vysokou pevnost a také životnost. SMOKE ISLAND může být vybaven množstvím doplňků, například přívodem elektřiny, uzamykacím zámkem, stíněním ve střeše i na bocích, pohodlnou pohovkou se stolkem a také výhřevným systémem zajišťujícím provoz i přes zimní měsíce. Střešní integrovaný ventilátor nebo instalovaná klimatizační jednotka zajišťuje výměnu vzduchu. Při volbě vhodného rozměru může být SMOKE ISLAND osazen stojanem na TV, stojanem na tiskoviny, vybaven nápojovým nebo svačinovým automatem. Jeho rychlá montáž i demontáž je žádoucí v případě požadovaného častějšího přesunu na vyznačená místa. Polepením vnějších částí polykarbonátových nebo skleněných výplní vzniká prostor pro silnou propagaci značky nebo jména společnosti. Získáte neobvyklou prezentaci, která bude přitahovat pozornost již z dostatečné vzdálenosti a zároveň řešíte problém s odhozenými nedopalky koncentrováním kuřáků na jedno místo.

  • TZB-info:
    Asi nikdo nepochybuje, že SMOKE ISLANDS jsou reakcí na novou legislativu, nový zákon č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, který omezuje kouření tabáku i elektronických cigaret na mnoha místech. Nabízíte tedy řešení v návaznosti na zákaz kouření ve veřejnosti volně přístupném vnitřním prostoru, s výjimkou stavebně odděleného prostoru vyhrazeného ke kouření? Není vám líto, že řešení, které bylo původně pro wellness a zdraví bude nyní sloužit kuřákům?

  • ALUKOV a.s.:
    "Zákon upravuje podmínky kouření v restauračních zařízeních. Nemá význam soupeřit se zákonem, ale podpořit jeho podstatu. Kouření nepřestane tím, že jej zakážeme zákonem. Kuřáci byli, jsou a budou a s tím lze pracovat. Naší filozofií a řešením je kultivovat kuřáckou potřebu. Poskytnout kuřákům vyhrazený chráněný prostor v podobě našeho speciálně upraveného zastřešení. Není nejspíš záměrem architektů stavět moderní technicky vyspělé budovy a zároveň procházet mezi hloučky postávajících kuřáků před vchody. Nemluvě o poházených nedopalcích kolem vstupů.
    A nebo sedět v zakouřené restauraci s dětmi na obědě. Takto si nejspíš ekologickou budoucnost nikdo nepředstavuje. Proto jsme zastřešení vhodná pro odpočinek a relaxaci upravili a přizpůsobili aktuálním potřebám firem a živnostníkům působícím v oblasti HORECA a FACILITY MANAGEMENTU. Samozřejmě zastřešení – kuřárny, které jsme nazvali SMOKE ISLAND, mohou mít různou podobu a tvar, dle potřeby a designu přiléhající budovy. Úspěšně jsme takto odzkoušeli SMOKE ISLAND na Rohanském nábřeží v ROHAN BUSINESS CENTER, kde slouží na dvoře budovy dodnes. Kuřáci si řešení pochvalují a management budovy také, "
    sdělil Mgr. Zdeněk Kohák, M.B.A., marketingový ředitel společnosti ALUKOV a.s. Více na www.alukov.cz

Společnost ALUKOV a.s. získala Grand Prix za kuřáckou kabinu SMOKE ISLANDS
Společnost ALUKOV a.s. získala Grand Prix za kuřáckou kabinu SMOKE ISLANDS

SULKO, s.r.o. za designové okno SULKO PURE WIN;

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.