logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Řemeslo dětem na veletrhu FOR ARCH 2018

Akce Řemeslo dětem bude na veletrhu FOR ARCH 2018 v celé hale číslo 6. Redakce TZB-info našla na FB volnočasového řemeslného kroužku Kutil Junior - Šikovné děti zajímavou upoutávku.

Reklama

Od úterního zahájení až do pátku bude na veletrhu FOR ARCH Praha 2018 probíhat oblíbená Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO s novými obory, kdy se se soutěžními úkoly poperou ti nejlepší z republiky.
Ovšem v sobotu se hala změní. Návštěvníkům z řad široké veřejnosti organizátoři blíže představí řemesla a také nabídnou stavební řemesla rodinám s dětmi, kutilům a nadšencům.
Nebude nouze ani o poučení a zábavu určené pro neomezený počet hráčů ve věku 0–99 let.


Kroužek řemesel a kutilství, to je Kutil Junior - Šikovné děti

Kutil Junior - Šikovné děti vznikl v roce 2015 s cílem organizovat kroužky kutilství pro děti přímo v jejich škole z důvodu absolutního nedostatku technicky zaměřených kroužků ve školách. Dítě má možnost naučit se manuálním dovednostem a rodičům odpadá povinnost přesunu dítěte na kroužek jinam.
Děti mají dnes velmi omezenou možnost, setkat se s technickými pracemi ve svém běžném životě, proto je pro ně možnost naučit se pracovat s nářadím a materiály velmi atraktivní. Pro některé děti může kroužek znamenat hravou formu přípravy na budoucí technické povolání, ale pro všechny určitě přínos v podobě zručnosti, kterou využijí v dospělosti bez ohledu na povolání.

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

Soutěž vznikla v roce 1996 jako doprovodný program ke stavebnímu veletrhu FOR ARCH a jako podpora řemesla v České republice a svou funkci plní až do dnešního dne. Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO je zaměřena na řemeslnou zručnost, která je cílena na žáky druhých ročníků škol se zaměřením na soutěžní obory. Principem jsou postupová kola, ze kterých se vítězové a první poražení dostávají do finále.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.