logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelná čerpadla REVEL - Nová Zelená Úsporám

příznivější podmínky od 15.10.2018

Tepelná čerpadla REVEL - Nová Zelená Úsporám

Od 15.10. lze dotaci na tepelné čerpadlo vyřídit i pro NEZATEPLENÉ domy. Stačí, když je aktuálním zdrojem tepla elektrokotel, kamna či lokální topidla. Fotodokumentace není potřeba.
Dotaci lze vyřídit i na zdroje instalované 24 měsíců zpětně. Více na stránkách revel-pex.com

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA REVEL
Sezonní energetická účinnost vytápění A+ / 131% / SCOP 3,36

Použití venkovního vzduchu pro vytápění je světovým trendem, důvody jsou ekologické i ekonomické. Šetrnost tepelných čerpadel k životnímu prostředí je značná, neboť dokáží vyprodukovat ohromné množství energie. Pokud je zařízení využito pro předehřev teplé užitkové vody v kombinaci s nízkoteplotním podlahovým systémem, můžete ušetřit nemalé peníze.

Tepelné čerpadlo lze využít i pro chlazení, a to jak podlahovým sálavým systémem, tak za užití fan-coilů. Toto řešení oceníte především v horkých letních dnech. Pro funkci chlazení není nutné žádné další vybavení, tepelné čerpadlo ale musí tuto funkci podporovat.

Vhodné je též užití zařízení pro ohřev vody ve venkovním bazénu v přechodném období, kdy teplota vzduchu bývá kolem +15°C a teplota vody +28°C. Za těchto podmínek dosahují tepelná čerpadla vzduch-voda účinnosti až 6:1.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.